Ce gătim astăzi

159
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1408461710.jpg
Aperitiv. Ingrediente: 6 roșii mari, 300 grame carne de curcan sau de vită tocată, o ceapă, 5 linguri ulei de măsline, 100 ml vin alb sec, o foaie de dafin, 3 cuișoare, o legătură de pătrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Tăiați capacul (adânc) roșiilor și extrageți miezul cu o linguriță, cu grijă să nu le rupeți. Puneți miezul roșiilor deoparte. Presărați interiorul roșiilor cu puțină sare și lăsați-le cu gura în jos pentru a se scurge de excesul de suc. Încingeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Până se scurg roșiile, curățați ceapa și tocați-o mărunt. Încingeți uleiul într-o cratiță. Adăugați ceapa și căliți-o la foc mic. Adăugați carnea tocată și rumeniți-o amestecând constant. Adăugați vinul, miezul roșiilor tocat, foaia de dafin, cuișoarele, sare și piper. Fierbeți amestecul la foc mediu, amestecând din când în când, până scade și se leagă. Umpleți roșiile cu amestecul de carne. Ungeți o formă termorezistentă cu puțin ulei, așezați roșiile umplute în ea și introduceți-o la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Scoateți roșiile de la cuptor și decorați-le cu pătrunjel. Roșiile umplute se sevesc imediat ce au fost scoase din cuptor, ca aperitiv. În mod tradițional, înainte de a introduce roșiile la cuptor, pe fiecare dintre ele se adaugă câte o lingură de sos Bechamel. Înainte de a umple roșiile, scoateți cuișoarele și foaia de dafin din amestecul de carne.

Fel principal. Ingrediente: 500 g carne de vită, 200 g orez, 5 cartofi, o cutie mazăre, 2 morcovi, 2 cepe, o linguriță curry, un vârf de linguriță șofran, 2 linguri bulion, un cub condiment cu gust de pui, 2 lingurițe ierburi aromatice, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Se curăță o ceapă, se taie mărunt, se dau morcovii curățați pe răzătoare și se călesc în ulei încins. Se adaugă carnea de vită tăiată cuburi, se adaugă apă fierbinte cât să o acopere și se fierbe înăbușit. Când e aproape gata, se pun curry, bulionul dizolvat în 50 ml de apă, sare și piper după gust. Se taie mărunt a doua ceapă, se adaugă patru căni de supă preparată cu condimentul de pui și când dă în clocot se pune orezul și se fierbe pe foc mic. Când este gata, se adaugă șofranul și se sărează după gust. Apoi, separat, se fierb cartofii și se amestecă cu ierburi aromatice și cu mazărea din conservă.

Desert rapid. Ingrediente: 1 kg mere, 500 g făină, 20 g drojdie, 50 g ulei de măsline, 4 - 5 linguri de zahăr (depinde cât de dulci sunt merele). Mod de preparare: Frământați un aluat din făină, apă, drojdie, o lingură de ulei și lăsați-l la dospit cam jumătate de oră. Între timp, spălați merele, le curățați de coajă și le dați pe răzătoare, după care le amestecați cu zahărul. Încingeți puțin ulei de măsline și căliți merele 3 - 4 minute. Întindeți două foi de aluat, așezați una în tava de cuptor unsă cu ulei, apoi merele și, în final, cealaltă foaie de aluat. Dați la cuptor până se rumenește. De regulă, se coace în aproximativ 40 de minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 20 August 2014
Stire din Cetățenești : Remedii naturiste pentru gută
Miercuri, 20 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce face minuni în reumatism
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 19 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 5.1544 secunde