Ce gătim astăzi

197
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1408979567.jpg
Aperitiv rapid. Ingrediente: 2 felii groase de pâine, 150 g frunze de spanac proaspăt sau congelat, nu tocat, 20 g de unt, 2 ouă, o linguriță de oțet, salată verde și roșii cherry pentru garnitură, sare și piper negru proaspăt râșnit, ulei. Pentru sos: un gălbenuș, 100 g de unt 82% grăsime, 5 ml zeamă de lămâie, 20 ml de apă caldă, nu fierbinte, un praf de sare. Preparare: Se topește untul. Se pune un gălbenuș într-un castron în baie de aburi. Se amestecă bine cu telul până capătă o consistență spumoasă. Se ia de pe foc și se toarnă câte o linguriță de unt și se amestecă bine cu telul. După trei-patru lingurițe se adaugă zeama de lămâie, apoi restul de unt, treptat. Pe măsură ce sosul se îngroașă, se adaugă câte puțină apă caldă pentru a se subția. La sfârșit se adaugă un praf de sare. Apoi se călește spanacul cu unt, sare și piper. Se taie muffin-ul în două și se prăjește, după cre se unge fiecare parte din interior cu unt. Se pune pe fiecare felie câte o jumătate din cantitatea de spanac. Într-o tigaie, se pune apa la fiert cu o linguriță de oțet. Când fierbe, se dă focul mic și se pun ouăle, sparte. Se fierb până se întărește albușul și gălbenușul este încă moale. Se pun ouăle peste spanac, apoi câte o linguriță de sos și un praf de piper negru proaspat râșnit. Se servesc cu garnitură de salată verde și roșii cherry.

Păstrăv cu rozmarin. Ingrediente: 3 păstrăvi, curățați, 6 felii de Speck, 3 căței de usturoi, tocați, o lămâie, tăiată felii, jumătate lămâie, pentru stors, o pungă de rozmarin proaspăt, o mână de ciuperci de pădure (trâmbița piticului), deshidratate (se găsesc în hipermarketuri). Ingrediente pentru piure: 3 cartofi dulci, tăiați în bucăți, o lingură de pesto, 2 căței de usturoi, zdrobiți, felii de lămâie și salată, pentru servit. Preparare: Se încinge cuptorul la 180 C. Se umplu peștii cu rozmarin, usturoi și ciuperci. Se învelește fiecare păstrăv în două felii de Speck și se stropește pe ambele părți cu ulei de măsline. Se pun peștii într-un vas termorezistent, pe un pat de lămâie și rozmarin. Se presară restul de usturoi, ciuperci și rozmarin, apoi se stoarce deasupra jumătate de lămâie. Se dau la cuptor 30-40 de minute, până când s-au pătruns, iar Speckul a devenit crocant. 

Desert simplu. Ingrediente: 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 250 g nuci măcinate, 6 ouă, 100 g făină. Preparare: Se freacă untul sau margarina cu zahărul. Se adaugă nuca măcinată și 6 albușuri bătute spumă, apoi făina. Se coace compoziția în tava unsă și tapetată. Se freacă separat gălbenușurile cu 200 g zahăr și se toarnă în tavă. Se adaugă peste cealaltă compoziție și se ține la cuptor până când gălbenușurile se întăresc. După ce se scot din cuptor se rade ciocolată desupra sau se face o glazură din apă și cacao.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 3.4786 secunde