Ce gătim astăzi

181
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1411564773.jpg

Articole de la același autor

Aperitiv. Ingrediente: 2 felii de franzelă pufoasă, 50 g de banană, 30 g de kiwi, câteva mure, un ou, 100 ml de lapte, 10 g de zahăr, 5 g de unt, praf de scorțișoară. Mod de preparare: Se amestecă oul cu zahărul și praful de scorțișoară, după care toate acestea se bat cu telul. Se înmoaie feliile de pâine în amestecul obținut, iar apoi se coc într-o tigaie în care a fost încins puțin unt. Pâinea trebuie ținută câte două minute pe fiecare parte, cu un capac pus pe tigaie. O felie de pâine se pune pe farfurie și se acoperă cu jumătate din fructele folosite, după ce acestea au fost tăia în bucățele. Deasupra se pune cea de-a doua felie de pâine, care se acoperă cu restul de fructe.


Conopidă cu migdale. Ingrediente: o conopidă, doar floretele, sare de mare, ulei de măsline, 2 lingurițe semințe de chimen măcinate, 2 lingurițe semințe de coriandru măcinate, 1-2 ardei iuți uscați, un pumn de migdale mărunțite, coaja și zeama de la o lămâie. Mod de preparare1. Încălzește în prealabil cuptorul. 2. Opărește floretele de conopidă în apă fiartă timp de câteva minute, după care lasă-le la scurs. 3. Condimentele se amestecă împreună cu migdalele mărunțite și se pun câteva minute într-o tigaie încinsă. 4. După ce s-a scurs bine conopida, se dă prin ulei și se pune în tigaia cu condimente. Se lasă pe foc încă câteva minute până se rumenește puțin conopida, timp în care se stropește cu zeama și coaja de lămâie.5. Se așază conopida în tava de la cuptor și se lasă să se rumenească în cuptorul încins timp de 15 minute.


Bomboane cu fulgi de cocos. Ingrediente: 125 g nuci macadamia mărunțite , 125 g caju înmuiat în apă timp de 4 ore, 60 ml suc de lime, 15 curmale ținute în apă timp de 4 ore, 2 lingurițe de esență de vanilie , 52 ml ulei de cocos, 3 linguri unt de cocos, un vârf de linguriță de sare. Pentru sos: 6 linguri piure de curmale,  60 ml suc de lime,  60 ml apă. Preparare: Pune toate ingredientele pentru aluat într-un robot de bucătărie și mixează-le până când obții o pastă. Oprește din când în când robotul, pentru a aduna ingredientele de pe pereți. Când pasta devine ca un piure gros, transfer-o într-o tavă și așaz-o în congelator pentru o oră. Cu o lingură pentru înghețată, formează bomboane egale. Separat, pregătește sosul: amestecă piureul de curmale cu sucul de lime și apă. Trece bomboanele prin acest sos, apoi trece-le prin fulgi de cocos până când sunt frumos acoperite. Sunt un deliciu! 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 23 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 22 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 17 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum pregătești carnea pentru friptură
Vineri, 19 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 25 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 22 August 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 0.5389 secunde