Ce gătim astăzi

128
Ce gătim astăzi - sitecegatim-1412088174.jpg
Frigărui de ciuperci cu busuioc. Ingrediente: o vânătă, tăiată în cuburi de 2 cm, 60 ml ulei de măsline extra virgin, 3 linguri oet balsamic, 2 căței de usturoi, tocat mărunt, sare și piper negru măcinat, un borcan de maioneză, o legătură de busuioc. Mod de preparare: Se toacă mărunt frunzele de rozmarin. Se pun ciupercile împreună cu vânăta într-un castron mare. Se prepară sosul din ulei de măsline, oțet, usturoi și jumătate din frunzele de rozmarin. Se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă legumele. Se așteaptă 15 minute. În acest timp, se amestecă maioneza cu busuiocul. Se adaugă piper negru măcinat și se pune totul într-un bol. Se înfig ciupercile întregi și cuburile de vânătă pe bețișoare, alternându-le. Se unge cu sosul de marinat și se pun pe grătar sau la grill pentru 5 minute. Se presară cu sare și cu frunze de rozmarin. Se servesc cu maioneză și busuioc.

Chiftele marocane. Ingrediente: 500 g carne de curcan, tocată, 2 lingurițe de pudră de chilli, 2 lingurițe de chimion măcinat, 2 lingurițe de coriandru pisat, o linguriță scorțișoară, o ceapă tocată grosier, o portocală, 250 g cușcuș, 250 ml supă de pui, 2 lingurițe ulei de măsline, o legătură mică de coriandru proaspăt. Mod de preparare: Într-un vas mare se amestecă foarte bine mirodeniile, ceapa, coaja de la portocală și carnea tocată. Se formează chifteluțe de mărimea unei nuci mai mari. Vor ieși aproximativ 20 de bucăți. Se pune cușcușul într-un bol, apoi se toarnă supa de pui fierbinte și se acoperă vasul cu folie de plastic, timp de 10 minute. Se încinge o tigaie cu ulei, apoi se adaugă chifteluțele și se prăjesc aproximativ 12 minute, până se rumenesc puțin. Se amestecă bucățele de portocală și coriandru proaspăt împreună cu cușcușul. Se asezonează și se servește împreună cu chifteluțele rumenite.

Inimi dulci. Ingrediente: 200 g făină albă, 110 g unt, tăiat cubulețe, un vârf de sare, 20 g zahăr alb, 2 linguri apă rece, 200 g dulceață de căpșuni (sau orice altă dulceață, cu condiția să fie roșie), zahăr pudră, pentru ornat. Mod de preparare: Încingeți cuptorul. Într-un castron se amestecă untul, sarea și zahărul. Se adaugă făina, amestecând energic, până când începe să capete un aspect fărâmicios. Folosiți degetele pentru a vă mișca mai repede, astfel încât untul să nu înceapă să se topească. Adăugați apa și amestecați ușor, până când devine un aluat mai moale. Se pune într-un castron, se acoperă cu folie și se dă la rece, aproximatibv 30 de minute. Când este gata, aluatul se scoate din frigider și se întinde foaie (aproximativ trei centimetri grosime). Se decupează inimioare, folosind o formă pentru prăjituri. Pe fiecare inimă, în centru, se pune o linguriță rasă de dulceață, se umezesc marginile cu apă și se adaugă altă inimioară deasupra, având grijă să se potrivească marginile. Presați ușor, până se lipesc, evitând zona de mijloc. Inimioarele umplute cu dulceață se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la doi centimetri una de alta, apoi se dau la cuptor pentru 10 minute, până când devin aurii. Se servesc calde, stropite cu zahăr pudră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru mâini și picioare reci
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : "La 17 ani,  alții  se însoară!"
Miercuri, 01 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cum să scapi de varice
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Drept cuvenit românilor
Pagina a fost generata in 2.5797 secunde