Ce gătim în week-endul ăsta?

524
Ce gătim în week-endul ăsta? - 8iulieretetacaiselagrill-1310140704.jpg
Pe căldura asta, mai că nu ne vine să pregătim nimic, însă rețeta următoare, credem noi, vă va înarma cu destul curaj, astfel încât să intrați cu plăcere în bucătărie.

Sufleu de zucchini cu parmezan

Pentru cei care nu știu, dovleceii zucchini sunt originari din America Centrală, apreciați pentru coaja lor moale și gustul deosebit.

Ingrediente: 3-4 zucchini, o ceapă mare, 300 g bacon, 3 ouă, 200 ml smântână pentru frișcă, sare, piper, 150 g parmezan ras.

Mod de preparare: Spălăm și tăiem zucchini în cuburi potrivite. Punem la prăjit într-o tigaie baconul. Când e prăjit și începe să devină crocant adăugăm ceapa tăiată mare și mai călim puțin. Ungem o tavă cu puțin unt, amestecăm dovleceii cu baconul și ceapa, apoi turnăm totul în tavă. Facem un sos din cele trei ouă bătute bine, la care adăugăm smântâna, sare și piper după gust. Turnăm sosul în tavă peste zucchini. Deasupra presărăm parme-zan din belșug și apoi dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute.

Desert răcoros - Caise la grill cu înghețată

Ingrediente: caise, câte dorește fiecare, înghețată de vanilie sau iaurt mai gras, miere.

Mod de preparare: Desfacem caisele jumătăți și le prăjim un minut pe o parte și pe alta pe grill. Apoi punem în fiecare jumătate o linguriță de înghețată, iar deasupra puțină miere. Dacă aveți iaurt mai gras îl amestecați cu puțină scorțișoară. Simplu și absolut delicios!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 09 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Și pielea are nevoie de… confort!
Sâmbătă, 09 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Răcoriți animalele vara
Vineri, 08 Iulie 2011
Stire din Cetățenești : Înghețată de casă
Pagina a fost generata in 2.9626 secunde