Concurs Ce gătim pe caniculă

438
Pe căldura asta, mai că nu ne vine să pregătim nimic, însă rețeteleurmătoare, credem noi, vă vor înarma cu destul curaj, astfel încât să intrați cu plăcere în bucătărie.

Aperitiv "Viva Italia"

Ingrediente: 12 felii de pâine toast, 4 roșii, 12 felii de mozzarella (cu diametrul egal cu o rondea de roșie), 12 lingurițe de sos pesto

Preparare: Așezati feliile de pâine una peste alta, câte patru. Cu ajutorul unui inel de inox (sau un pahar/cană), tăiați cercuri de pâine cu diametrul de aproximativ cinci centimetru. Puneți rondelele de pâine într-o tavă și băgați-le la cuptor până se rumenesc ușor. Tăiați feliile de mozzarella. Tăiați roșiile rondele nu foarte subțiri. Capetele nu se vor folosi. Înainte de servire, așezați pe un platou întins rondele de pâine. Adăugați rondele de roșie, feliile de mozzarella. Deasupra, ornați cu o lingurință de pesto. Acest aperitiv se servește rece. Roșiile înmoaie pâinea, de aceea se recomandă servirea imediată. Dacă nu aveți inel de inox, puteți tăia feliile de toast în patru pătrate egale și să alegeți roșii mai mici pentru a obține rondele care să nu depășească în diametru felia de pâine.

Sufleu de zucchini cu parmezan

Pentru cei care nu știu, dovleceii zucczhini sunt originari din America Centrală, apreciați pentru coaja lor moale și gustul deosebit. Ingrediente: 3-4 zucchini, o ceapă mare, 300 g bacon, 3 ouă, 200 ml smântână pentru frișcă, sare, piper, 150 g parmesan ras. Mod de preparare: Spălăm și tăiem zuccini în cuburi potrivite. Punem la prăjit într-o tigaie baconul. Când e prăjit și începe să devină crocant adăugăm ceapa tăiată mare și mai călim puțin. Ungem o tavă cu puțin unt, amestecăm dovleceii cu baconul și ceapa, apoi turnăm totul în tavă. Facem un sos din cele trei ouă bătute bine, la care adăugăm smântâna, sare și piper după gust. Turnăm sosul în tavă peste zucchini. Deasupra presărăm parmezan din belșug și apoi dăm tava la cuptor pentru circa 45 de minute.

Băutură răcoritoare

Nu mai este cazul să repetăm că specialiștii nu privesc deloc cu ochi buni băuturile răcoritoare din comerț, îmbogățite cu zahăr și tot felul de alte ingrediente. Pentru că este caniculă și trebuie musai să ne răcorim, cu un efort minim putem prepara în numai cinci minute o băutură răcoritoare cu iaurt și mentă. Ingrediente: o ceașcă apă foarte rece, o ceașcă iaurt foarte rece, jumătate linguriță sare, o linguriță frunze de mentă proaspătă puțin zdrobită. Mod de preparare: Se mixează în blender apa, iaurtul și sarea. Chiar înainte de a se opri mixarea se adaugă frunzele de mentă puțin zdrobite. Se servește într-un pahar înalt cu una-două linguri de gheață sfărâmată sau cuburi de gheață și se ornează cu frunze de mentă. Se știe că menta este cea mai răcoritoare plantă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : Cum să-ți protejezi tenul, vara
Sâmbătă, 07 Iulie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 2.3603 secunde