Ce gătim rapid astăzi

81
Aperitiv de post. Ingrediente: 400 g brânză tofu, 200 g maioneză din soia, 200 g morcovi, o căpățână de usturoi, verdeață (mărar sau pătrunjel). Mod de preparare: Se trece prin răzătoarea mare brânza tofu, usturoiul și morcovul, după care se amestecă cu maioneza. Salata se ornează cu verdeața tocată.

Pui cu alune. Ingrediente: 400 g piept de pui dezosat, o ceapă mare, un ardei gras verde, sos de soia, 100 g alune. Mod de preparare: Ceapa se taie mărunt și se pune la călit. După ce se sticlește, se adaugă și ardeiul mărunțit. Cât timp se călesc ceapa și ardeiul, carnea se taie cubulețe. Se pune și carnea în tigaie, apoi se stropește din abundență cu sos de soia. După ce puiul este gata se pun alunele, se acoperă tot și se mai lasă pe foc încă trei-patru minute. Se servește cu garnitură de orez și este un preparat delicios.

Prăjitură cu prune. Ingrediente: 2 kg de prune, 500 g de făină, 25 g drojdie proaspătă (sau 7 g uscată), 100 g zahăr, 150 g unt, 250 ml lapte călduț, un ou, un plic de zahăr vanilat, un vârf de cuțit de sare, coaja de la o lămâie, 3 linguri, pesmet plus 4 linguri zahăr brun, o lingură rasă de scorțișoară măcinată. Preparare: Acest aluat se realizează simplu în mașina de pâine. Dacă nu aveți una, puteți să frământați ingredientele pentru aluat până obțineți o cocă moale (15-20 minute) pe care o lăsați la dospit, la cald, timp de o oră. Puneți în vasul mașinii de pâine laptele călduț, untul tăiat cubulețe, coaja de lămâie, zahărul vanilat, oul, 100 grame de zahăr, făina și drojdia. Setați programul pentru aluat și lăsați aparatul să meargă. Până dospește aluatul pregătiți tava cuptorului și tapetați-o cu hârtie de copt (de pergament/cerată). Spălați prunele și îndepărtați-le codița. Folosiți un cuțit mic dar bine ascuțit pentru a secționa pe jumătate prunele pe lungime. Îndepărtați sâmburii prunelor și faceți o crestătură ușoară, pe lungime, pe fiecare jumătate de prună. Acestă incizie va preveni curbarea fructelor pe blat. Încingeți cuptorul la 180 de grade (temperatură medie). După ce coca a dospit, scoateți-o din mașina de pâine și întindeți-o cu mâna pe masa tapetată cu făină. Nu folosiți sucitorul/merdenea pentru că va inhiba creșterea. Mutați coca în tavă și întindeți-o cu mâna pe toată suprafața tăvii. Înțepați coca, pe toată suprafața, cu o furculiță, pentru a preveni creșterea dezordonată. Presărați pesmet peste tot aluatul. Puneți prunele în tavă, una lângă alta, cu coaja în jos, până când toată coca este acoperită. Introduceți tava la cuptor pentru 20-25 de minute. După ce s-a copt, scoateți tava din cuptor și pudrați prăjitura imediat cu zahăr amestecat cu scorțișoară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7576 secunde