Ce gătim rapid astăzi

272
Ce gătim rapid astăzi - sitecegatim-1400164463.jpg
Șalău "bonne femme". Ingrediente: 6 fileuri de șalău, 600 ml supă de pește, 150 ml vin alb sec, 300 ml smântână dulce, 100 grame de unt gras, 10 linguri de făină, 300 grame ciuperci albe, jumătate linguriță nucșoară rasă, o foaie de dafin, o ceapă, o legătură de pătrunjel, 100 ml +100 grame de unt pentru prăjire, sare, piper. Mod de preparare: Curățați ceapa și pătrunjelul și tocați-le mărunt. Ungeți o tavă de ceramică încăpătoare cu unt. Presărați tava cu pătrunjel și ceapă și puneți-o deoparte. Tăiați ciupercile în sferturi, jumătăți sau în lamele groase. Pe o farfurie întinsă, amestecați șapte linguri de făină cu puțină sare și piper. Treceți fileurile de pește prin făină, pe ambele părți. Încingeți untul și uleiul într-o tigaie. Scuturați excesul de făină și prăjiți peștele la foc iute pe ambele părți, până se rumenește. Întoarceți peștele cu grijă să nu se rupă. Peștele trebuie prăjit până prinde o crustă subțire deasupra. Nu trebuie să se prăjească în profunzime. Scoateți peștele pe un șervet de hârtie și lăsați-l la scurs de excesul de unt. Așezațil apoi în tavă, peste ceapă și pătrunjel. Încingeți cuptorul la 160 de grade. Separat, într-o tigaie adâncă sau cratiță topiți 100 de grame de unt pentru prepararea sosului. Adăugați trei linguri de făină și amestecați timp de 30 de secunde fără să-și schimbe culoarea. Stingeți cu supa de pește și vinul, amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloașelor. Adăugați foaia de dafin, nucșoara, ciupercile și fierbeți la foc mic timp până se pătrund. Adăugați smântâna dulce și asezonați cu sare și piper. Turnați sosul peste peștele din tavă. Introduceți tava la cuptor până se rumenește la suprafață. Se servește fierbinte, cu garnituri de cartofi (nature, stropiți cu unt și pătrunjel).

Prăjitură cu fructe de sezon. Ingrediente: 5 ouă, 450 g iaurt, 18 linguri zahăr, 18 linguri ulei, 18 linguri făină, un plic și jumătate praf de copt, 300 g fructe de sezon, în funcție de preferințe. Mod de preparare: Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă iaurtul și se amestecă bine. Se pune zahărul și se amestecă până când se topește. Se toarnă uleiul și se amestecă bine. Se adaugă făina și se amestecă totul bine. Se pune praful de copt și se amestecă din nou. Între timp, fructele se amestecă cu zahăr și se lasă puțin să se scurgă zeama. Se toarnă compoziția în tava tapetată cu făină. Peste compoziție se presară fructele, pe toată suprafața. Se dă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenește (circa 40 minute). Se servește pudrată cu zahăr, alături de înghețată de vanilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 15 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Joi, 15 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce drepturi au șoferii
Pagina a fost generata in 2.5821 secunde