Ce gătim rapid pe caniculă

320
Dovlecei cu măsline

Ingrediente: 2 dovlecei, un cățel de usturoi, o ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, o cană vin alb, o lingură făină, zeamă de lămâie, busuioc, o legătură pătrunjel. Mod de preparare: Spălăm dovleceii în coajă și după ce i-am șters de apă, îi tăiem în felii de un centimetru grosime. Peste rondele punem puțină zeamă de lămâie, sare și piper și îi trecem prin făină, apoi le prăjim pe ambele părți și le așezăm pe un platou. Curățăm și tăiem mărunt ceapa și usturoiul, pe care le călim și stingem cu bulion, vin și zeamă de lămâie. Adăugăm puțin piper și verdeața tocată mărunt, apoi tăiem măslinele în felii și le punem peste dovleceii din platou, iar deasupra turnăm sosul. Ținem în frigider cel puțin 15 minute. Îi servim reci.

Copane în sos picant

Ingrediente: 8 copane de pui, sare, piper alb, ulei pentru prăjit. Pentru sos: 600 g piure de roșii, cimbru, busuioc, 2-3 lingurițe ulei de măsline, 2-3 lingurițe sos chili, o lingură zahăr, o lingură pastă de usturoi, 2 lingurițe oțet balsamic, o linguriță hrean. Pentru garnitură: 2 dovlecei, 4 ardei, 300 g roșii cherry, 2 cepe roșii. Preparare: Se curăță copanele de pielițe, se spală, se înțeapă pe toată suprafața și se condimentează. Se încinge uleiul și se pun copanele la prăjit. După ce s-au rumenit, se scot într-un bol, pe un prosop absorbant de bucătărie. Piureul de roșii se toarnă într-o cratiță și se adaugă condimentele și uleiul de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic până scad. Spre sfârșit, se toarnă sosul chili și oțetul balsamic. Se amestecă ușor și se pune peste pulpițele rumenite. Între timp, se curăță ardeii, ceapa, dovleceii, roșiile, se spală și se taie. Se călesc în puțin ulei, cât să se înmoaie și se potrivesc cu sare și piper.

Înghețată de banane cu glazură de ciocolată

Un desert mai simplu (și gustos) pentru zilele calde de vară nici că mai există. Probabil cea mai simplă înghețată din lume, care nu are nevoie decât de un ingredient principal (banane) și vreo două opționale (ciocolată, alune) pentru a obține un produs spectaculos. Nu aveți nevoie nici de mașină de înghețată și nici de alt aparat pentru că, prin consistența lor specială, bananele sunt gata de a fi introduse la congelator, nu îngheață excesiv și nici nu formează cristale de gheață. Ingrediente: 2 banane coapte, 100 grame ciocolată menaj, 4 linguri alune nesărate. Preparare: Puneți pe foc un vas de bain marie (sau pur și simplu o crăticioară deasupra unei oale cu apă). Rupeți și topiți ciocolata în vas. Adăugați și două-trei linguri de apă sau lapte. Tocați alunele. Decojiți bananele și tăiați-le în jumătăți. Înfigeți în fiecare jumătate de banană (în partea cu tăietura) un băț pentru înghețată (sau o palețică pentru amestecat cafeaua de la automate). Treceți jumătățile de banană prin ciocolata topită și ușor răcită, apoi prin alune. Introduceți la rece (pe o farfurie) pentru șase ore înainte de servire. Se servește ca atare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3761 secunde