Ce plantă sperie cancerul

233
Ce plantă sperie cancerul - siteplantasperiecancer-1403620337.jpg
Studiile științifice au demonstrate că ghimbirul și-a câștigat statutul de plantă-minute. Potrivit Clicksănătate, în medicina naturistă, ghimbirul a dovedit proprietăți de tonifiere și de regenerare, dar și-a câștigat cu ușurință numele de inamic al inflamațiilor. Mai mult decât atât, este recomandat și ca afrodisiac și poate da rezultate și în problemele impotenței. De asemenea, are acțiune benefică asupra fertilității, crește volumul spermei și ajută în caz de fatigabilitate sexuală. Cu alte cuvinte, indicațiile medicale ridică ghimbirul la rang de "doctor generalist".

Protejează de cancerul de colon

De curând, proprietățile curative ale acestei plante s-au extins și în sfera cancerelor. Cercetătorii americani au făcut un studiu pentru a vedea dacă ghimbirul poate preveni și inhiba formațiunile canceroase colorectale. Concluziile oamenilor de știință de la Universitatea Emory din Georgia, Atlanta-SUA, care au fost publicate la Institutul Național de Sănătate PubMed, arată că ghimbirul poate reduce proliferarea celulor canceroase și poate preveni apariția lor.

Experții recomandă administrarea de capsule cu ghimbir, pudră de ghimbir, care poate fi utilizată și la mâncăruri, având un gust acrișor-piperat, dar și infuziile concentrate de ghimbir.

Pentru a prepara infuzia ai nevoie de 4 felii de rădăcină de ghimbir la 250 ml de apă sau de pudră totală din rizomi, măcinată la rece. Se consumă câte 365 mg de 2 ori pe zi.

Pudra se poate administra dimineața și seara, în timpul mesei, luată cu un pahar cu apă. Poți găsi recipiente cu pudră de ghimbir în farmacii.

Despre alte beneficii ale ghimbirului, chiar din sfera stomatologiei, vom scrie într-o altă ediție a ziarului nostrum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Miercuri, 25 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 25 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 25 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce înseamnă garanția  unui produs
Marţi, 24 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Marţi, 24 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 24 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.2911 secunde