Ce riscă salariații care se învoiesc frecvent sau întârzie la program

2650
3
Ce riscă salariații care se învoiesc frecvent sau întârzie la program - 28novfondsalariatiinvoire-1385643707.jpg

Articole de la același autor

Una dintre obligațiile salariaților stabilită prin Codul Muncii este aceea de a respecta disciplina muncii și de a nu institui reglementări proprii, în propriul avantaj.


Cum legea nu enumeră faptele care constituie abateri disciplinare, Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, ne-a spus că, de regulă, funcționează practica includerii în regulamentul intern, în termeni clari, ca abateri disciplinare, atât a întârzierii la programul de lucru, cât și a absențelor nemotivate.


Învoirea nu este obligatorie 


Cât privește învoirea solicitată de salariat, aceasta nu este obligatorie pentru angajator, în sensul strict al legislației. Totuși, există situații care impun și acest lucru, angajatorul manifestând, de regulă, înțelegere. După cum există și situații când angajații care nu sunt învoiți când au nevoie, motiv pentru care întârzie la program sau chiar absentează, se consideră nedrep-tățiți. Asupra unor situații de acest gen a dorit să atragă atenția un grup de angajați, care sunt încă studenți: "Când ne-au angajat, ne-au promis că o să ne sprijine să ter-minăm facultatea, iar acum, nu mai vor să audă de învoiri, spun că s-au săturat de placa asta și ca alții să muncească în locul nostru. Normal că la unele cursuri trebuie să mergem neapărat, mai sunt și examenele și alte obligații. Din cauză că n-am mai avut curaj să ne învoim, am mai întârziat de la program sau, pur și simplu, am lipsit în zilele de examen. Problema e că nu reușim întotdeauna să ne acoperim lucrările restante, ne mai ajută și colegii. Șefii vor să ne dea afară, refuză să ne mai învoiască. Avem nevoie de jobul nostru ca să putem termina facultatea. Putem fi dați afară numai pentru că întârziem din când în când?".


Abaterile disciplinare, sancționate


Mihaela Crivea a ținut să precizeze că situații de genul celei prezentate astăzi nu sunt deloc puține. Totul, din cauză că, mai ales în ultimii ani, foarte mulți studenți aleg să muncească, fie cu normă întreagă, fie cu jumătate de normă, pentru a-și acoperi cheltuielile cărora părinții nu le mai fac față: "Însă ei trebuie să înțeleagă că, asumându-și statutul de salariați, trebuie să-și asume și obligațiile. Or, una din obligațiile de bază, stabilite de Codul Muncii, nu din inițiativa angajatorului, este aceea de a respecta disciplina muncii. Oricâtă înțelegere ar exis-ta din partea angajatorului, dacă se profită de această bunăvoință și se forțează nota, indiferent de pretext, nu este bine nici pentru angajat, nici pentru angajator".


Dincolo de asta, este dreptul angajatorului, între altele, să constate săvârșirea unei abateri disciplinare și să aplice sancțiunea corespunzătoare, potrivit legii, contractului colectiv de muncă și regula-mentului intern, deci lucrurile sunt cât se poate de clare, punctează specialista în probleme de muncă. 


Ce este abaterea disciplinară


Orice faptă în legătură cu munca și care constă într-o acțiune sau inacțiune săvârșite cu intenție de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale și pe cele din contractul de muncă sau regulamentul intern, dar și dispozițiile date, în mod legal, de conducătorii ierarhici, se încadrează în categoria abaterilor disciplinare. Iar obiceiul de a tot întârzia la programul de lucru, de a lipsi nemotivat de la muncă nu sunt altceva decât abateri de la disciplina muncii, întrucât salariatul, pur și simplu încalcă o clauză esențială din contractul individual de muncă, și anume pe aceea referitoare la durata programului de lucru. 


Învoire prin acord


Pe de altă parte, oameni suntem, chiar dacă nu există o pre-vedere legală în privința învoirii, salariatul poate fi învoit de la serviciu, cu plata salariului, dacă situația o impune și angajatorul este de acord cu solicitarea lui. Însă, în toate există o limită, mai ales că învoirea solicitată de salariat nu este obligatorie pentru angajator. Există însă și situații speciale, când angajatorul are obligația de a învoi salariatul. Este vorba despre cazul salariatului chemat ca martor într-un proces etc. Totuși, pentru evitarea unor disensiuni la locul de muncă, de preferat ar fi ca regulamentul intern să cuprindă și condițiile în care se aprobă învoirea unui angajat.


Comentează știrea

observator
29 noiembrie 2013
ziua trece ,leafa.....

Buna treaba ,orasul e plin in orele de virf,nu mai ai loc de masini pe drum,nu mai vorbesc de mall-uri unde doamnele care sigur sint platite bine isi aleg noile trend-uri.Curios este cum le indura economia privata sau chiar cea de stat unde salariile cresc vertiginos.

magic leverag australia
23 mai 2014
magic leverag australia

The beaky front fairing gives the Ninja 1000 a crouched and restless feline profile that's ready to leap with all ferocity. The slats at the edges, the angular fuel tank, body panels draped in a mix of black and green. magic leverag australia http://magicleveraghairrollers.tripod.com

honda vtx fairings
2 iunie 2014
honda vtx fairings

Lantas upaya apa yang coba dilakukan Honda untuk memperoleh sepeda motor sport 150cc full fairing yang harganya lebih kompetitif? Caranya dengan memanfaatkan platform CB150 StreetFire untuk disiapkan varian baru "full fairing". honda vtx fairings http://hondavtxfairings.tripod.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde