Ce riscă șomerii cu "un pic de cheag"

222
2
Ce riscă șomerii cu
"Pentru 1,2 hectare amărâte de pământ nu mi se pare normal să nu ți se dea ajutor de șomaj, parcă e prea de tot. Cică am un pic de cheag… dacă și asta e avere! Sau n-am înțeles eu bine?" – este dilema unui cititor.


Mihaela Crivea, specialist în probleme de muncă, ne-a confirmat că nu se pot bucura de acest drept în perioada de șomaj persoanele care au în proprietate terenuri agricole (minimum 10.000 mp în zonele colinare și de șes, și cel puțin 20.000 mp în zonele montane). De asemenea, cei care au surse de venituri proprii sau care realizează venituri din prestarea unor activități autorizate și care obțin astfel un venit de cel puțin jumătate din salariul de bază minim pe țară, nu sunt în drept să solicite indemnizația de șomaj. Își pierd acest drept și cei cărora li s-a oferit, în condițiile prevăzute de legislație, un post corespunzător pregătirii și nivelului studiilor, situației personale și stării de sănătate, sau cărora li s-a recomandat de către oficiile forței de muncă, în scris, să urmeze cursuri de calificare sau recalificare, iar ei au refuzat nejustificat ofertele. Important! Demisia, ca și încetarea contractului de muncă de comun acord cu angajatorul sunt alte situații care nu permit încasarea ajutorului de șomaj. 




Comentează știrea

Sergiu
17 octombrie 2014
Romania nu-i vrea pe romani romani

Romania nu este inca o tara de nivelul celor cu democratii vechi,sa-si poata permite alocarea de suport pentru traiul propriilor cetateni pana la gasirea unui loc de munca.Romania a fost si este in continuare jefuita,cu fiecare secunda care trece si populatia tarii nu reprezinta nimic in ochii hotilor,poate doar o mica iritare, atunci cand cate unul se mai si vaieta cand moare.Nu ai loc de munca,poti sa crapi dar familia sa-ti plateasca groapa,caci altfel nici mort nu esti suportat pe acest pamant al hotilor. Emigrarea ar fi o solutie,in trecut au fost si alte natii rarite masiv prin exoduri iar noi suntem chiar foarte in trecut fata de restul lumii civilizate, democratice.Unii cu castele,restul in noroi,ca in Evul Mediu,asa e Romania acestui secol.

iulia
19 octombrie 2014
locuri sigure

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar rerligios
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce faceți dacă aveți unghii fragile
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 17 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : De ce e bine să mâncăm gutui
Joi, 16 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Pizza de casă
Pagina a fost generata in 2.682 secunde