Ce spune legea

148
"Vă rog foarte mult să mă lămuriți cu două lucruri: ce să fac dacă firma la care lucrez nu îmi plătește salariile restante? Și a doua problemă: dacă patronul mă acuză că am adus pagube la firmă, cum poate el să recupereze pabuga pe care pretinde că eu i-am făcut-o, chiar dacă acest lucru nu este adevărat din punctul meu de vedere? Vă mulțumesc din suflet!" – Marcel J., din Constanța.
v v v
Pentru a obține salariile restante pe care firma refuză să vi le plătească va fi necesar să depuneți o sesizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Dacă nici urmare acestui demers nu vă rezolvați problema, soluția ar fi să-l acționați în judecată pe angajator la Tribunalul din județul în care aveți domiciliul. Fiind vorba despre un litigiu de muncă, nu veți plăti nicio taxă - precizează consilierul juridic Carmen Gigică.
Referitor la pretinsa pagubă, orice angajator care se consideră păgubit de unul dintre angajați poate recupera acea pierdere doar prin hotărâre judecătorească, în instanță urmând să aducă dovezi în susținerea acuzației sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Simptomele cardiomiopatiei
Marţi, 05 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Luni, 04 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Pui cu miere
Pagina a fost generata in 1.4706 secunde