Ce surprize pot face angajatorii salariaților

333
Ce surprize pot face angajatorii salariaților - angajati2-1357339770.jpg
Clara Manea a înțeles că noul Cod al Muncii permite an-gajatorului să stabilească o serie de criterii de evaluare, pe care viitorul salariat va trebui să le respecte, angajament pentru care va semna. Ceea ce nu știe cititoarea noastră este dacă le-gea permite firmei să facă… surprize angajaților, modificându-le cu de la sine putere aceste criterii. 

Potrivit actualei legislații a muncii, angajatorul are dreptul să stabilească o fișă cu criteriile de evaluare, pe care o va prezenta salariatului în momentul angajării, pentru ca acesta să știe căror pretenții și cerințe va trebui să răspundă după ce își va începe munca. După cum ne-a explicat Manuela Marcu, specialist în probleme de muncă, dacă noul Cod al Muncii dă dreptul angajatorului să stabilească unilateral aceste criterii, aceeași legislație nu-i dă și posibilitatea să le modifice unilateral, doar pentru că așa consideră.

Modificarea unilaterală - "o surpriză" nepermisă

De aceea, la angajare, după ce salariatul a fost informat cu privire la criteriile de evaluare, acestea nu vor putea fi modificate pe parcurs prin act unilateral al angajatorului, ci doar prin act adițional la contractul de muncă. Dacă informarea salariatului cu privire la criteriile de evaluare nu s-a realizat sau dacă criteriile cu privire la care salariatul a fost informat se modifică pe parcurs, acordul salariatului exprimat prin act adițional este necesar.

Important! Angajatorul are dreptul să modifice criteriile de evaluare doar în urma trimiterii salariatului la cursuri de formare profesională. Totul, din cauză că legiuitorul a considerat normal ca în urma unor asemenea cursuri, angajatorul să poată pretinde alte performanțe profesionale din partea angajatului recent școlit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3974 secunde