Cele mai întâlnite greșeli la prepararea chiftelelor

525
Cele mai întâlnite greșeli la prepararea chiftelelor - sitegreselichiftele-1408285924.jpg
Fiecare gospodină are propria rețetă, chiar și când vine vorba de chifteluțe… Unele înmoaie pâinea în lapte, altele folosesc un amestec de ierburi aromatice numai de ele știut, altele, ceva mai îndrăznețe, combină diverse tipuri de carne pentru a căpăta o textură perfectă. Dacă n-ai atins încă maturitatea culinară, chifteluțele îți pot da groaznice bătăi de cap: fie nu pui suficient de multă sare, fie nu le prăjești cât trebuie, ba îți ies prea tari, ba prea uscate, ba rămân crude la interior… Dacă vei urma, însă, sfaturile experților bonappetit.com, munca nu numai că îți va fi cu mult ușurată, dar roadele îi vor fi… delicioase! Unde greșești?

1. Nu pui suficient de multă sare. Chifteluțele trebuie să fie condimentate bine. Cantitatea ideală de sare este de o linguriță la 450 g de carne.

2. Scoți din compoziție ierburile aromatice. Ierburile aromatice sunt cele care dau savoare chifteluțelor. Fără ele, vei obține niște burgeri simpli. Nu te limita la pătrunjel și busuioc. Combină cu încredere, și după gust, mentă, oregano și măghiran. Un praf de nucșoară va desăvârși aroma.

3. Pui prea multe ouă crezând că, astfel, vei obține un amestec vâscos

Ouăle nu înmoaie amestecul, ci leagă compoziția. Folosește un ou pentru fiecare jumătate de kilogram de carne. De altfel, ai grijă să nu pui prea multă pâine (pesmet) - o jumătate de cană la 450 g de carne este suficientă.

4. Amesteci compoziția cu lingura. Când faci chifteluțe, toate ingredientele se pun în vas în același timp, apoi se amestecă folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

5. Modelezi chifteluțele la aceeași dimensiune. Chifteluțele se modelează în funcție de felul de mâncare ales. Pentru ciorbă, se fac bile mici, cât să încapă o dată în gură. Prăjite, trebuie să fie măricele, cu un diametru de 5 cm. Dacă se fac cu sos, trebuie să fie medii  .

ðõC cam 3 cm.

6. Modelezi chifteluțele cu palmele uscate. Greșit! Când aplici această tehnică, pasta se va lipi de palme și chifteluțele vor fi greu de modelat. Unge-ți palmele cu puțin ulei, apoi dă forma dorită. Prin făină trebuie să fie date, însă, cu palmele uscate.

7. Folosești un blat de lucru murdar. Ai dreptate, când faci chifteluțe, blatul de lucru nu se păstrează curat! Poți să ameliorezi, însă, situația. Spre exemplu, așază o bucată de ziar sau hârtie de copt sub vasul pe care pui chifteluțele și făina. Astfel, vei păstra un mediu de lucru igienic  lucrezi, totuși, cu carne crudă!

8. Le prăjești prea puțin. Chifteluțele trebuie să fie prăjite bine pe ambele părți. Pentru a evita să se lipească una de cealaltă și să rămână marginile crude, când le pui în uleiul încins, depărtează-le ușor cu o paletă. Aplică aceeași metodă și în cazul chifteluțelor cu sos. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru coșuri
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 18 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Vineri, 15 August 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 4.1971 secunde