Medicul de gardă

Cine este mai predispus la infecții urinare

178
Cine este mai predispus la infecții urinare - infectiiurinare1-1370467739.jpg

Articole de la același autor

"Mama are diabet în fază mai ușoară. Cea mai mare problemă sunt infecțiile urinare, a tot luat antibiotice… Medicul de familie mi-a spus să fie pregătită, că diabeticii fac mai ușor așa ceva, să nu ne facem probleme, dar mi se pare ceva exagerat și mă gândesc la ce e mai rău" (N. Voicu). 

Doamnă Voicu, într-adevăr, dr. Dănuța Cristescu, medic specialist în cadrul Clinicii Homeomed a confirmat că, printre altele, și diabetul zaharat favorizează apariția infecțiilor urinare. Însă asta nu înseamnă că infecțiile urinare apar numai în cadrul acestei categorii de bolnavi. Dimpotrivă, există o serie de alți factori care le favorizează, printre care se numără consumul insuficient de lichide, hemoroizii externi, constipația etc. Trebuie avut în vedere însă că și neurinarea la timp, abținerea pentru perioade îndelungate din momentul declanșării acestei nevoi sunt alte cauze care provoacă asemenea probleme.

Medicul atrage însă atenția că orice simptom cât de mic în această direcție trebuie tratat cu responsabilitate, iar persoana în cauză să solicite ajutorul unui urolog, pentru a ști exact dacă sunt sau nu probleme serioase de această natură. O altă recomandare este să nu se recurgă la automedicație. 

Important! Infecțiile urinare nu trebuie ignorate, întrucât netratate, pot distruge rinichii, lucrurile putându-se complica și mai mult dacă este vorba despre episoade repetate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Cârceii, un semnal de alarmă!
Marţi, 28 Mai 2013
Stire din Cetățenești : Herpesul, boală fără leac?
Vineri, 26 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cum îți dai seama că ai gastrită
Luni, 11 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Boala care te izolează de lume
Pagina a fost generata in 0.9063 secunde