Cine poate solicita duplicat de pe certificatul de căsătorie

206
Cine poate solicita duplicat de pe certificatul de căsătorie - cinepoatesolicita-1394726453.jpg

Articole de la același autor

"Nu găsesc certificatul de căsătorie. Soțul meu este la muncă în străinătate, are nevoie de el. Ca să cerem unul nou, trebuie să fim prezenți amândoi? Cu mulțumiri pentru înțelegere, o abonată".
v v v
Chiar nu este niciun impediment absența din țară a unuia dintre soți. Mai mult, Rodica Crăciun, șefa Serviciului Stare Civilă Constanța ne-a spus că duplicatul certificatului de căsătorie poate fi cerut doar de către unul dintre soți. De regulă, aceste cereri tip sunt deja disponibile la adresele online ale primăriilor. Dacă se întâmplă ca primăria să nu dispună de un site, solicitantul va trebui să se deplaseze la serviciul de Stare Civilă din cadrul primăriei locale, pentru a face rost de acest formular tip. La solicitarea unui duplicat de pe certificatul de căsătorie trebuie să se menționeze și motivele reale pentru care s-a ajuns în această situație. Totul, din cauză că, în funcție de acestea, se determină și taxele ce trebuie apoi achitate. 
Acte necesare. Cererea trebuie să fie însoțită și de actul de identitate al soțului și al soției. Trebuie atașată și dovada achitării taxei de timbru legal, apoi, dosarul se va depune la compartimentul de Stare Civilă din cadrul primăriei localității de domiciliu. Termenul de realizare a duplicatului poate ajunge până la cinci zile lucrătoare de la data înregistrării cererii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1554 secunde