Cine se poate trata în străinătate

92
Cine  se poate trata  în străinătate - cinesepoatetratastr-1396532408.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Nicoleta Lungu, persoanele interesate de un tratament în străinătate, în baza formularului E112, trebuie să știe că, potrivit reglementărilor, acest formular se emite pentru următoarele categorii de persoane: lucrătorii și membrii lor de familie care, după ce au dobândit dreptul la asigurarea la sănătate într-un stat membru UE, sunt autorizați de Casa de Asigurări de Sănătate din acest stat să revină pe teritoriul statului membru UE în care își au reședința sau să-și transfere reședința pe teritoriul unui alt stat membru; pentru toate persoanele asigurate și membrii lor de familie care sunt autorizați de Casa de Asigurări de Sănătate să se deplaseze pe teritoriul unui alt stat membru UE pentru a primi acolo tratamentul adecvat stării lor de sănătate.
Pentru situația transferului de reședință, eliberarea E 112 se face de către Casa de Asigurări de Sănătate numai dacă se stabilește că deplasarea persoanei respective nu i-ar prejudicia starea sănătății sale sau primirea de tratament medical. 
Regulă generală. Acest formular se eliberează, de regulă, înainte de plecarea persoanei la tratamentul planificat. Însă, se poate obține și  după plecarea persoanei la tratament, dar numai din motive de forță majoră.
Condiții cumulative. Pentru situația trimiterii la tratament medical în străinătate trebuie îndeplinite, simultan, două condiții: 1. Tratamentul respectiv să se regăsească printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază de care beneficiază asigurații din sistemul românesc: 2. Acest tratament nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obținerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante și evoluția bolii. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, Casa de Asigurări de Sănătate nu poate refuza eliberarea acestui formular. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Secrete din bucătărie
Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 03 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 1.4362 secunde