Clătite americane

415
Clătite americane - a2e2bab4eaf4990e9b206ef0e87b7a25.jpg
Ingrediente: 375 g făină, 300 ml lapte dulce, 2 ouă, 50 g unt, 50 g zahăr tos, miere, o linguriță praf de copt, sare, 1/2 linguriță pudră de scorțișoară, zahăr vanilinat, un borcan cu gem.
Mod de preparare: Într-un castron se amestecă făina, praful de copt, pudra de scorțișoară și un vârf de cuțit de sare. Într-un alt vas se pun laolaltă ouăle, untul topit și răcit, zahărul tos, un pliculeț cu zahăr vanilinat și o lingură de miere. Se mixează totul, se adaugă laptele și se mai mixează două minute. Se toarnă totul peste ingredientele din castron și se amestecă bine. Se unge cu unt o tigaie pentru clătite, se ia compoziția cu un polonic și se toarnă câte o grămăjoară, fără să se întindă în toată tigaia. Se lasă la prăjit până când la suprafață încep să apară bule de aer, se întorc cu o paletă și se prăjesc și pe a doua parte. Se procedează la fel cu restul de compoziție, iar clătitele obținute se suprapun una peste cealaltă ca să se păstreze calde. Se servesc cu gem sau chiar cu fructe proaspete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 28 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Sâmbătă, 26 Iunie 2010
Stire din Cetățenești : Tartine rapide pentru copii
Pagina a fost generata in 3.5758 secunde