Veterinarul pe recepție

Coada papagalului – element de echilibru

1033
"Am un papagal de aproape trei ani de zile, foarte, foarte jucăuș. Nu știu din ce cauză, dar a rămas cu o singură pană la coadă, și ea un pic ruptă. Din cauza asta nu mai poate să zboare. Dacă îl scot din colivie și-i dau drumul pe jos merge bine. În rest, n-am observat să aibă alte probleme. Aș vrea să știu ce se întâmplă, dacă e posibil? Vă mulțumesc mult" – Viorela, din Constanța.
Gheorghiță Mureșanu, doctor veterinar (S.C. GEO ANIMAVET SRL, b-dul 1 Decembrie 1918 nr. 33, Bl L19, sc. A, tel. 0241/62.98.98; 0341.415.777), ne-a explicat că este și normal ca papagalul să nu poată zbura din moment ce și-a pierdut coada. Ca la orice zburătoare, și la papagal, coada este extrem de importantă, fiind un element de echilibru.
Ar fi posibil ca papagalul tău să traverseze o perioadă mai prelungită de năpârlire. Oricum, penele din coadă se regenerează mai greu, iar asta îl împiedică să zboare.
Dar nu este exclusă nici varianta unor complicații ale articulațiilor, în general. De aceea, ar fi bine să-ți faci timp și să consulți un specialist veterinar, pentru a ști dacă este nevoie sau nu de tratament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Miercuri, 17 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Pagina a fost generata in 3.251 secunde