Colțul constănțeanului supărat

389
De când a dat tonul desprinderii din asociația de proprietari, pentru a se înființa una de tronson, Ioana Dimitrache susține că ideea i-a atras multă ostilitate din partea conducerii asociației: "Noi vrem să izolăm și partea de bloc corespunzătoare celor două scări, dacă se poate, să refacem și rețeaua de apă, să punem contoare. Ne-am săturat să tot plătim pierderi. Toți se plâng, dar când e să schimbi ceva, te alegi doar cu înjurături. Noi nu ne lăsăm, dar nimeni nu ne spune care e procedura juridică de urmat, cum se face acordul de asociere. În speranța că vom primi ajutor de la dumneavoastră, vă mulțumim".

v v v

Acordul de asociere trebuie să conțină: a) adresa și individualizarea proprietății individuale, potrivit actului de proprietate; b) numele și prenumele tuturor proprietarilor; c) descrierea proprietății, cuprinzând: descrierea clădirii, structura clădirii, numărul de etaje, numărul de apartamente structurate pe număr de camere, numărul spațiilor cu altă destinație decât aceea de locuință, suprafața terenului aferent clădirii; d) enumerarea și descrierea părților aflate în proprietate comună; e) cota-parte indiviză ce revine fiecărui proprietar din proprietatea comună.

De reținut că asociația de proprietari capătă personalitate juridică numai în baza încheierii judecătorului-delegat desemnat la organul financiar local de către președintele judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială se află clădirea.

Cererea pentru dobândirea personalității juridice a asociației, împreună cu statutul, acordul de asociere și procesul-verbal al adunării generale de constituire se depun și se înregistrează la organul financiar local în a cărui rază teritorială se află clădirea. Statutul și acordul de asociere se întocmesc tot în baza Legii nr. 230 din 2007, pe care vă sugerăm s-o studiați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Aveți călcâiele uscate și aspre?
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : De ce spun oamenii minciuni
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Meniu de week-end
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : De câtă apă are nevoie pisica
Pagina a fost generata in 2.4742 secunde