Colțul constănțeanului supărat

374
Nemaisuportând să fie păcălită în față de negustori tupeiști, maeștri desăvârșiți în arta învăluirii, care se jură pe toți sfinții că produsele lor ar fi ecologice și de proveniență românească, deși în realitate nu sunt, Miruna Covaliu cere instituțiilor de control să descurajeze asemenea practici prin controale mai dese și mai eficiente, având în vedere că și prețurile cerute sunt foarte mari: "Probabil bagă prețuri atât de mari ca să-i credem pe cuvânt, o marfă eco, știm cu toții, e normal să fie mai scumpă! Aș fi de aceeași părere cu ei dacă nu ne-ar minți".

Scenariul este, de regulă, același: din spatele tarabei, comer-ciantul tupeist te salută zgomotos, ca și când te-ar cunoaște de când lumea, apoi te invită să cumperi cu încredere din produsele lui "eco", un adevărat izvor de sănătate. Dacă îți permiți să-i ceri vreo dovadă în acest sens, o dă pe bancuri. De foarte multe ori se întâmplă ca tupeul clienților să-i aprindă așa de tare de comercianți, care n-au nicio problemă să arunce invective în stânga și-n dreapta, fără pic de cenzură asupra limbajului. "Cred că aș fi lăsat lucrurile așa, dacă o vânzătoare obraznică nu ar fi sărit calul în așa hal. M-am luat de ea că minte cu nerușinare, că merele ei de-o tonă bucata nu sunt românești, nici roșiile, nici ardeii, i-am cerut actele, iar ea m-a jignit cum nimeni n-a făcut-o până acum. Mai rău e că i-au sărit în ajutor și vânzătorii de la tarabele vecine, pe motiv că femeia e doar o simplă vânzătoare și nu merită s-o fac eu pe polițista" – ne-a mai spus Miruna Covaliu, care speră ca, atât cumpărătorii, cât și autoritățile, să fie mai fermi când sesizează că sunt păcăliți pe față.

Potrivit estimărilor, până în anul 2013, țara noastră ar putea ajunge să aibă culturi ecologice pe cinci la sută din totalul suprafeței agricole. Din păcate, acestea nu sunt promovate corespunzător, iar în lipsa unor informații corecte, comercianții abuzează de încrederea clienților.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3033 secunde