Colțul constănțeanului supărat

220
1
"Mă uitam recent la o emisiune și am rămas ca la dentist: se prezenta, pe înțelesul tuturor, fără termeni sofisticați, toată bucătăria restaurărilor clădirilor de patrimoniu, nu din Constanța, nici vorbă, ci din Praga! Apoi oamenii erau întrebați dacă le place și toți spuneau cu mândrie că s-a schimbat fața orașului, că a fost o idee extraordinară și pentru aducerea a cât mai mulți turiști" – ne-a spus Victor Mardare. Bărbatul nu înțelege de ce, în timp ce autoritățile locale se plâng non-stop de un buget firav, adevăratele mine de aur ale Constanței sunt lăsate în paragină.

O altă supărare a cititorului nostru este aceea că în timp ce Franța, Anglia continuă să inaugureze linii de tramvai, la noi, un mijloc de transport în comun ecologic a fost distrus cu "viteza lu-minii", iar prin generalizarea transportului în comun cu autobuze, gradul de poluare a crescut și mai mult.

Ecologiști, încotro?

Când vine vorba despre ecologie, bărbatul arată cu degetul și către acei constănțeni care, prin indiferența și lipsa de educație, contribuie din plin la suprasaturarea urbei cu gunoaie: "N-ai să vezi un loc mai ascuns, strategic, cum se spune pe la noi, de care să nu profite, de exemplu, cei care demolează prin curți. Mi-e rușine că stau în Constanța, mi-e rușine când văd cum unii șoferi aruncă pe geamul mașinii gunoaiele de prin mașină".

Cât privește practica de a face praf spațiul verde, cititorul nostru crede că, în condițiile în care actualul primar este dat câștigător al unui nou mandat, adevărații ecologiști ar trebui să sesizeze Uniunea Europeană, având în vedere că este afectată calitatea aerului pe care îl respirăm cu toții: "Să nu mai mire pe nimeni că avem atâția copii bolnavi de astm sau alte afecțiuni respiratorii, organismul unui copil nu se compară cu al unui adult! Poate că UE se va îngriji de copiii noștri, dacă ai noștri nu sunt în stare!". 

Comentează știrea

nicusor
6 iunie 2012
mizeria noastra CONSTANTA

BRAVO !In sfirsit cineva imi exprima minia , dezolarea, curiozitatea, scirba fata de locuitorii acestui oras. Indiferent cine va fi desemnat,votat, primar, orasul nu poate inainta fara sa ne implicam in tot ce se intimpla in jurul nostru. batrinii fiind exclusi ; ei au doar o preocupare: cit mai mult ptr. mine.sau, DUPA MINE POTOPUL.

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Pot să-mi tund câinele?
Pagina a fost generata in 1.625 secunde