Colțul constănțeanului supărat

224
Faptul că mulți conducători auto riscă amenzi de circulație din cauza indicatoarelor rutiere camuflate de frunzele bogate ale copacilor, citi-torului nostru, Claudiu Mândră,
i se pare un abuz care ar trebui "reglementat cumva". Departe de el gândul că ar încuraja în vreun fel nerespectarea legislației rutiere, dimpotrivă, este extrem de dur când vine vorba de neseriozitatea sau lipsa de responsabilitate a celor de la volan. Tot ce dorește este să atragă atenția asupra faptului că în astfel de conjuncturi, aspectul invocat mai sus ar trebui să constituie circumstanță atenuantă, cu atât mai mult când șoferul săvârșește… culpa într-o localitate căreia nu-i cunoaște astfel de capcane și unde se află doar în trecere: "Am primit amendă, plus două puncte penalizare pentru că am intrat pe o stradă din Brăila, în care accesul era interzis, din cauză că semnul cu pricina era ascuns printre crengile stufoase. Culmea e că un polițist era prezent la datorie. Mai mulți oameni din zonă ne-au spus că și-au făcut obiceiul să vâneze locul ăla, e cu bucluc".

Reevaluarea situației
Bărbatul consideră că situația trebuie reevaluată, în sensul ca nimeni, nici poliția, nici conducă-torii auto să nu profite. Cu atât mai mult cititorului nostru nu i se pare onest ca persoane din afara localității, care nu cunosc astfel de amănunte, să fie puse în fața faptului împlinit, mizându-se probabil pe ideea că, potrivit legii, contestarea unei amenzi de circulație trebuie să se facă la Judecătoria în a cărei circumscripție a fost constatată contravenția. Și cum în situațiile în care distanța dintre localitatea de domiciliu și cea în care s-a petrecut incidentul poate fi destul de mare, încât, aproape sigur, omul renunță la contestație din cauza cheltuielilor cu deplasarea și cu procesul în sine, chiar se impun reglementări în acest sens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9064 secunde