Colțul constănțeanului supărat

99

Articole de la același autor

Supărarea cititoarei noastre, Elena Pascu se acutizează ori de câte ori vine primăvara și se uită la casetele florale care străjuiesc bulevardele Constanței. Este adevărat că și-a petrecut… tinerețile în perioada comunistă, când aceste spații erau pline de flori multicolore, dar nu pentru a-și deplânge nostalgia față de acele vremuri ne-a contactat: "Am 62 de ani, știu ce a fost comunismul, știu ce se întâmplă acum și cu mine, și cu copiii mei, dar niciodată nu mi-aș dori să se întoarcă acele vremuri, pentru că au fost cumplite, apăsătoare, aveai impresia că ești o persoană liberă dar în închisoare, dacă mă înțelegeți… Mi-aș dori să se copieze însă acele lucruri bune, și mă gândesc la mai mult respect față de mediu, dar nu respect de frică, precum în comunism, ci din dragoste pentru noi, pentru aerul pe care îl respirăm fiecare".

Implicarea agenților economici

Pentru ca, și în acest an, casetele florale să nu fie năpădite de eternele bălării, cititoarea noastră îndrăznește să sugereze agenților economici în fața cărora se află: "Să le înfieze. Știu că este criză, dar nu e vorba nici de bani mulți, nici de muncă multă. Eu cred că firmele, băncile, magazinele, supermarketurile și ce-or mai fi, au în schemă personal de serviciu, îngrijitori. Cu o sapă și câteva pliculețe de semințe, aceste locuri ar putea fi o bună carte de vizită în primul rând pentru aceste firme. Pe vremea când eu munceam, șeful cumpăra din banii lui răsaduri de flori, iar noi le plantam. Și nu ni s-a părut o corvoadă!".

Dacă propunerea sa nu merită atenția, femeia propune desființarea atât a alveolelor de la aliniamentul străzii, cât și a casetelor înalte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Aveți pete albe pe unghii?
Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : "Ori e lege, ori e loc de … tocmeală!"
Pagina a fost generata in 2.7812 secunde