Rețeta zilei
Compoziție de șnițel foarte pufoasă
1244
Ingrediente: 1 kg de carne sau pește, 2 ouă, 2 linguri de făină, 50 ml lapte dulce, o linguriță bicarbonat, piper după gust, o lingură vegeta.
Mod de preparare: Într-un castron se freacă făina cu laptele până se obține o pastă omogenă. Ouăle se bat spumă separat, apoi se toarnă în castron omogenizându-se bine, se adaugă vegeta, bicarbonatul, iar compoziția obținută se ține la frigider cel puțin o oră, până ajunge la temperatura de 5-7 grade. Tot secretul este ca această compoziție să fie cât mai rece și înainte de a tăvăli carnea sau fileul de pește prin ea să se omogenizeze foarte bine. Carnea sau peștele pregătite pentru șnițel se dau mai întâi prin făină cu sare, apoi prin compoziția de șnițel rece și se pun în tigaie când uleiul este bine încins, însă focul trebuie să fie potrivit.
Mod de preparare: Într-un castron se freacă făina cu laptele până se obține o pastă omogenă. Ouăle se bat spumă separat, apoi se toarnă în castron omogenizându-se bine, se adaugă vegeta, bicarbonatul, iar compoziția obținută se ține la frigider cel puțin o oră, până ajunge la temperatura de 5-7 grade. Tot secretul este ca această compoziție să fie cât mai rece și înainte de a tăvăli carnea sau fileul de pește prin ea să se omogenizeze foarte bine. Carnea sau peștele pregătite pentru șnițel se dau mai întâi prin făină cu sare, apoi prin compoziția de șnițel rece și se pun în tigaie când uleiul este bine încins, însă focul trebuie să fie potrivit.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 15 Mai 2010
Vineri, 14 Mai 2010
Vineri, 14 Mai 2010
Joi, 13 Mai 2010