Conserve pentru iarnă

1267
Conserve pentru iarnă - 508x318zacuscarapida47317-1349724899.jpg
Zacuscă rapidă 

Ingrediente: 2kg ceapă, 3 kg ardei gogoșar, 3 kg vinete (coapte), 2 kg roșii proaspete, 1 l ulei, sare de mare. Mod de preparare: Ceapa și ardeii se rad pe răzătoarea mare. Se pune ulei la încins, se adaugă ceapă, se lasă cinci minute, apoi se adaugă și ardeiul. Se lasă 30 de minute la foc mic, amestecând suficient. Se adaugă vinetele tocate și se lasă să fiarbă. Roșiile se rad, apoi se adaugă și ele. În momentul în care a ieșit uleiul deasupra se adaugă sare după gust.Se mai lasă cinci minute, apoi se pune fierbinte în borcane, care se capsează și se pun la fiert în bain-marie. Se servește rece. 

Salată de ardei cu vinete pentru iarnă

Ingrediente: 5 kg vinete, 5 kg ardei, 150 gr zahăr, 200 ml ulei, 200 ml oțet, sare, foi de dafin. Mod de preparare: Ardeiul se coace, se curăță, se spală de semințe și se taie fâșii. Vinetele se coc, se scurg de zeamă și se toacă. Într-o cratiță se pune uleiul la încins, se adaugă ardeii copți tăiați fâșii, vinetele tocate, oțetul, sare după gust. Se amestecă ușor și se lasă pe foc până nu se mai simte oțetul. Se lasă la răcit și se pun foi de dafin, se pot pune și înainte, atunci când se fierbe compoziția. Se pun în borcane, se capsează și se sterilizează timp de 15 minute. Se păstreză în cămară, la loc aerisit. Se servește cu pâine prăjită.

Gogonele cu usturoi

Ingrediente: 5 kg gogonele, 250 g ceapă, 250 g morcovi, 2 rădăcini țelină, crenguțe de vișin, 2-3 căpățâni de usturoi, frunze de hrean, piper boabe, muștar boabe, sare grunujoasă neiodată, 5 litri de apă. Mod de preparare: Se spală bine legumele. Morcovii se taie în rondele, ceapa în jumătăți, rădăcinile de hrean pe lungime. Pe fundul borcanului se pune o rădăcină de hrean, apoi legumele cu frunzele de țelină printre ele. Se fier cinci litri de apă, iar pentru fiecare litru se pun câte o lingură de sare, jumătate de linguriță de boabe piper și muștar. Se dau în câteva clocote până se dizolvă sarea, apoi se ia saramura de pe foc și se lasă la răcit. Se toarnă saramura peste legumele din borcan, care se acoperă provizoriu până a doua zi. A doua zi se zdrobește usturoiul și se adaugă în borcane împreună cu frunzele de hrean. Se pun în cruce crenguțele de vișin, pentru a ține gogonelele în lichid. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Ce să cumperi mai des din supermarket
Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 09 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Vinovații fără vină...
Pagina a fost generata in 1.5465 secunde