Corespondența poștală simplă nu se înregistrează

594
1
"Chiar așa, nimeni nu-mi garantează pentru ajungerea la destinație a unei corespondențe simple, lăsate la cutia poștală? Răspunde cineva dacă nu ajunge la destinație?" - Magdalena Turcitu.

xxx

Oricine știe că, în general, o scrisoare în regim simplu se pune de către expeditor la cutia poștală, după care aceasta își urmează traseul până la expeditor. Potrivit Direcției de Poștă, în anumite situații, astfel de corespondențe pot fi lăsate și la ghișeul unui oficiu poștal, dar chiar și așa, rămân tot la regimul unei corespondențe simple, tratându-se ca atare, în sensul că nu se înregistrează în evidențele oficiului.

Fără despăgubiri

În cazul trimiterilor poștale în regim simplu, neputându-se verifica nici depunerea, nici intrarea lor în sistemul poștal și nici dacă s-a efectuat sau nu distribuirea la destinație, Direcția de Poștă nu acordă despăgubiri. Ideal ar fi însă ca atunci când trebuie să trimiteți o corespondență prin poștă, să vă informați mai bine asupra serviciului la care apelați, astfel încât să alegețiformula cea mai bună pentru situația respectivă.

Comentează știrea

steven
24 noiembrie 2011
atentie

Puteti alege varianta trimiterii inregistrate pentru doar 1,40 lei in plus si aveti siguranta inmanarii trimiterii catre destinatar.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Hamsterul poate fi dresat? (1)
Pagina a fost generata in 2.1989 secunde