Cozonac în două culori

879
Cozonac în două culori - 0b7b7da349ae8bafa8c6c7b4e14304df.jpg
Ingrediente: un litru lapte, 2 kg făină, 12 linguri cu vârf de zahăr, 6 ouă, 250 ml ulei, puțină sare, drojdie cât o nucă, cacao la apreciere, vanilie, rahat, nucă tocată.
Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul, ouăle, uleiul, sarea, laptele puțin călduț și drojdia sfărâmată. Se lasă maiaua la dospit până ce începe să facă bășici. Se împarte compoziția în două, în jumătate se pune cacao după dorință. Se amestecă și se frământă fiecare jumătate de compoziție, cu făină. Aluatul trebuie să fie mai moale. Apoi se lasă o oră la dospit. Din fiecare parte de aluat se fac patru pâinișoare. Se întinde o foaie de aluat albă, se pune rahat tăiat cubulețe și nuca înmuiată cu puțin lapte și vanilie, apoi foaia de cacao. Se rulează, se așază în tăvi și se lasă la dospit circa 15 minute. Se dă apoi la cuptor și când sunt aproape gata, se ung cei patru cozonaci cu ou bătut spumă și se mai coc zece minute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Lebăr de casă
Pagina a fost generata in 1.8238 secunde