Cozonac în două culori
Ingrediente: un litru lapte, 2 kg făină, 12 linguri cu vârf de zahăr, 6 ouă, 250 ml ulei, puțină sare, drojdie cât o nucă, cacao la apreciere, vanilie, rahat, nucă tocată.
Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul, ouăle, uleiul, sarea, laptele puțin călduț și drojdia sfărâmată. Se lasă maiaua la dospit până ce începe să facă bășici. Se împarte compoziția în două, în jumătate se pune cacao după dorință. Se amestecă și se frământă fiecare jumătate de compoziție, cu făină. Aluatul trebuie să fie mai moale. Apoi se lasă o oră la dospit. Din fiecare parte de aluat se fac patru pâinișoare. Se întinde o foaie de aluat albă, se pune rahat tăiat cubulețe și nuca înmuiată cu puțin lapte și vanilie, apoi foaia de cacao. Se rulează, se așază în tăvi și se lasă la dospit circa 15 minute. Se dă apoi la cuptor și când sunt aproape gata, se ung cei patru cozonaci cu ou bătut spumă și se mai coc zece minute.
Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul, ouăle, uleiul, sarea, laptele puțin călduț și drojdia sfărâmată. Se lasă maiaua la dospit până ce începe să facă bășici. Se împarte compoziția în două, în jumătate se pune cacao după dorință. Se amestecă și se frământă fiecare jumătate de compoziție, cu făină. Aluatul trebuie să fie mai moale. Apoi se lasă o oră la dospit. Din fiecare parte de aluat se fac patru pâinișoare. Se întinde o foaie de aluat albă, se pune rahat tăiat cubulețe și nuca înmuiată cu puțin lapte și vanilie, apoi foaia de cacao. Se rulează, se așază în tăvi și se lasă la dospit circa 15 minute. Se dă apoi la cuptor și când sunt aproape gata, se ung cei patru cozonaci cu ou bătut spumă și se mai coc zece minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 14 Decembrie 2010
Marţi, 14 Decembrie 2010
Luni, 13 Decembrie 2010
Sâmbătă, 11 Decembrie 2010