Rețeta zilei

Crap în foi de dafin

482
Ingrediente: un crap de 1,5 kg, 2 pahare vin roșu, 150 g unt, o lingură făină, 250 g arpagic, 250 g ciuperci, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăță peștele, se golește, se taie de-a lungul șirei spinării, apoi în felii late de patru centimetri și se sărează. Se curăță arpagicul și se înăbușă cu unt până se rumenește. Se adaugă făina, ciupercile tăiate feliuțe subțiri, vinul, un pahar cu apă, cimbru, piper și foile de dafin. Se acoperă feliile de pește cu acest sos și se lasă să fiarbă la foc mic circa o oră. Apoi se scot feliile de pește și se așază pe o farfurie, în formă de piramidă. Se pune capul peste piramidă, de jur-împrejur cepele de arpagic și ciupercile, iar deasupra se toarnă sosul strecurat. Dacă crapul are lapți, aceștia nu se fierb decât cinci minute. Se poate garnisi cu raci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1253 secunde