Rețeta zilei

Crochete dunărene

350
Crochete dunărene - 2b61211b4f1617b6a02e48b1faec8391.jpg
Ingrediente: 400 g pește (șalău, crap, somn), 500 g unt, 2 linguri făină, o lingură ulei, o ceapă rasă, 150 g ciuperci, 2 ouă, o foaie dafin, zeamă de lămâie, sare, piper.
Pentru pane: un ou, făină, pesmet, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare: peștele se spală și se fierbe în apă sărată cu zeamă de lămâie și foaia de dafin. Se scurge de apă, i se scot oasele, apoi se taie cât mai mărunt. Se prepară un sos bechamel din unt, făină și lapte. Se ia vasul de pe foc și se adaugă ciupercile tăiate fin, călite în ulei cu ceapă. Apoi se amestecă totul cu ouăle bătute, sare și pier. Din această compoziție se formează cu mâinile umezite crochete lunguiețe, care se dau prin făină, ou și pesmet, apoi se prăjesc în ulei fierbinte, până se rumenesc și devin crocante.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă ungurească
Pagina a fost generata in 1.8381 secunde