Medicul de gardă

Cu ce se curăță ceara din ureche

1125
1
Cu ce se curăță ceara din ureche - 28iuliemediculcuratareurechi-1375021476.jpg

Articole de la același autor

"Așa sunt urechile mele de când mă știu, au multă ceară. Folosesc bețișoare din farmacie, chiar o farmacistă mi le-a recomandat. Totuși, de ceva vreme am impresia că nu mai aud așa de bine. Aș vrea să știu dacă ceara mai poate fi curățată cu vreo soluție, cu ulei cald, mi-e frică să nu surzesc de la bețișoarele alea! Vă mulțumesc anticipat pentru informații, Diana, 43 ani".

v v v

Urechea este deosebită de sensibilă, de aceea trebuie îngrijită cu mare atenție. Cât privește ceara pe care o produce, dr. Dănuța Cristescu, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, ne-a explicat că aceasta este o substanță antibacteriană produsă de glandele din canalul auditiv cu scopul a preveni infecțiile, dar și de a îndepărta celulele moarte. Cât privește igiena urechii, partea externă ar trebui să fie curățată cu apă și săpun, apoi ștearsă bine, dar ușor, cu un prosop. Referitor la controversatele bețișoare, acestea nu sunt recomandate, căci în orice moment de neatenție sau grabă riscul de a atinge timpanul este iminent. Corect ar fi să ne ștergem ușor cu colțul unui prosop, fără să forțăm intrarea în ureche.

Au fost cazuri de pacienți care au folosit ulei de măsline pentru a-și curăța urechea. Dacă însă uleiul se depozitează, există riscul ca auzul să fie afectat, mai devreme sau mai târziu. Nici spray-urile de ureche nu sunt indicate de medicii specialiști. De aceea, dacă simțiți că au apărut probleme cu auzul, nu ezitați să apelați la un consult de specialitate, dar și la o curățare profesională a urechilor. 

Comentează știrea

Papu
29 iulie 2013
Ceara din urechi

Prima spălare am făcut-o la policlinică cu apă caldă amestecată cu puțin sapun. A doua și a treia spălare în decurs de câțiva ani am făcut-o singur tot cu apă călduță cu săpun cu o siringă mare fără ac. Am pus în chiuvetă un tifon la scurgere ,am aplecat capul cu urechea în cauză deasupra chiuvetei și cu siringa am băgat în ureche un jet de apă. Am așteptat câteva minute să se înmoaie ceara și la al doilea și la al treilea jet cu apă a ieșit ceara din ureche care a rămas pe tifon în chiuvetă. Ultimul jet a fost cu apă călduță curată fără săpun. E simplu și nu doare. Dacă credeți că ceara de pe tifon e prea puțină repetați operațiunea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6861 secunde