Veterinarul pe recepție

Cum ajuți o pisică lovită de mașină

1855
1
Cum ajuți o pisică lovită de mașină - 12septcumajutipisica-1379012538.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Cristina Opreanu, cu toate că nu se întâmplă prea des ca o pisică să fie lovită de mașină, având în vedere că felina preferă confortul locuinței, sunt și situații când aceasta poate scăpa de sub controlul stăpânului. Iar dacă nu este obiș-nuită cu vacarmul străzii, pisica se va speria foarte ușor și va fi disperată să se ascundă. Este momentul când poate fi lovită de o mașină - ne-a explicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu.

Dacă accidentul a fost sever, iar pisica este în stare de șoc, va trebui să-i acordați primul ajutor, lucru destul de dificil, mai ales că, din cauza șocului și a durerii,îi va mușca pe toți cei care vor s-o ajute. Dacă este lăsată în pace, își va aduna ultimele puteri pentru a fugi, încercând să se ascundă cât mai bine. 

Cum îi acordați, totuși, primul ajutor

Medicul recomandă ca pisica rănită să fie pusă într-un coș special și învelită, pentru a-și menține constantă temperatura corpului. Dacă situația este foarte gravă, ar fi bine s-o înfășurați într-o pătură ceva mai groasă, să-i așezați ceva sub cap, pentru a evita înnecarea în situația în care vomită. Apoi, mergeți cu pisica la un cabinet veterinar, pentru a i se evalua starea în care se află. 

Comentează știrea

dulau
13 septembrie 2013
pisica

Dar un batrin lovit in trafic ,cum poate fi ajutat? Ati innebunit lumea cu cei maidanezi si alte oratanii. Pierdeti prea mult timp in fata televizoarelor.... GET A LIFE Reveniti la realitate.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce este pisica "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 0.5756 secunde