Cum alungați musculițele din bucătărie

352
Cum alungați musculițele din bucătărie - sitecumalungimusculite-1399568362.jpg
Fructele și legumele proaspete sunt alegerea ideală în acest anotimp. Ce te faci însă când găsești fructiera la discreția musculițelor, care apar ca din senin? Specialiștii atrag atenția că aceste minuscule insecte se reproduc foarte repede, de aceea este destul de greu să scapi de ele. Ne vin însă în ajutor cu o serie de recomandări pentru a le veni de hac:

l Musculițele sunt atrase de fructele care fermentează. Deși sunt mici, ele pot detecta mirosul fructelor coapte de la o distanță mare. Așa că pot intra foarte bine în casă prin orice crăpătură din jurul ferestrelor. Odată ce au ajuns înăuntru, începe reproducerea. Înainte să-ți dai seama ce se întâmplă, te confrunți cu o întreagă armată de musculițe!

l De fiecare dată când cumperi fructe, există șansa să aduci odată cu ele și aceste musculițe, care își depun ouăle pe suprafața fructelor coapte. Același lucru se întâmplă și în cazul legumelor și al fructelor din propria grădină. Dacă lași roșia să se coacă prea tare când este în grădină, riști să creezi și o armată de musculițe de fructe, odată cu recolta ta.

l Cea mai bună momeală este să le prinzi în capcană, adică să pui momeala într-un pahar înalt, pe care îl acoperi cu o pâlnie. Apoi trebuie doar să aștepți. Pâlnia este necesară deoarece creează o intrare îngustă pentru musculițe, acestea rămânând captive în pahar (musculițele de fructe nu sunt îndeajuns de deștepte încât să-și dea seama că pot ieși pe unde au intrat). Alte momeli: Oțet din cidru de măr: Încălzești oțetul la microunde circa 10 secunde, apoi să-l torni în paharul capcană. Căldura va face oțetul să emane un miros mai puternic decât de obicei, iar musculițele pur și simplu nu-i pot rezista. Rezultatele se vor vedea încă de a doua zi, când veți găsi paharul plin cu musculițe. Vinul: l folosit ca momeală este extrem de eficient. De asemenea, este și foarte ușor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să umpli pe jumătate paharul cu vin. Rezultatele sunt imediate! Arderea bețișoarelor parfumate, fumul rezultat omorându-le pur și simplu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 09 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Vineri, 09 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Joi, 08 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim rapid astăzi
Joi, 08 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 3.3438 secunde