Medicul de gardă

Cum îți dai seama că ai infecție urinară

605
Cum  îți dai seama că ai infecție urinară - rinichi-1383688520.jpg

Articole de la același autor

Doamnă Amalia, cele mai întâlnite semne ale infecțiilor urinare sunt urinările foarte dese, însoțite de senzația de usturime. De asemenea, po-trivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, dacă urina are un aspect tulbure și, mai rău decât atât, prezintă și urme de sânge, tot despre infecții este vorba. Iar faptul că senzația de a urina nu vă dă pace, ar trebui să vă trimită imediat la medicul de familie. Totul, din cauză că, netratate, infecțiile urinare ar putea afecta rinichii, pericolul fiind și mai mare dacă vă confruntați cu această problemă de mai multe ori pe an. De aceea, la orice mic indiciu, ar trebui să cereți sfatul unui medic sau al unui specialist urolog.

Cauze. Printre factorii favorizanți ai infecțiilor urinare se nu-mără și constipația, dar și con-sumul insuficient de lichide, iar abținerea de la urinare pentru perioade mai lungi de timp, chiar dacă persistă această nevoie, este o cauză semnificativă.

Ca și tratament, se pot folosi produse naturiste, la recoman-darea medicului, dar ar trebui avut în vedere și un consum obligatoriu de circa trei litri de apă, zilnic. Cât privește igiena intimă, aceasta trebuie să fie impecabilă, fiind esențială atât în prevenirea, cât și în tratarea acestui tip de infecții. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4444 secunde