Cum îți dai seama dacă un ou este proaspăt?
1036
Greutatea oului este primul semn de prospețime, ouăle proaspete fiind mai grele decât cele vechi – este concluzia dieteticienilor
În cazul ouălor vechi, când sunt sparte, învelișul gălbenușului se rupe, iar albușul își pierde transparența și se destramă
Ouăle destinate consumului nu trebuie să prezinte coaja murdară, crăpată sau să aibă miros sau gust diferit de cel normal
Coaja ouălor nu se freacă cu peria și nici cu apă caldă, fiindcă în acest mod se poate favoriza pătrunderea microbilor din mediul extern
O atenție deosebită trebuie acordată ouălor de rață, care pot conține unii microbi, între care salmonelele. Consumul de ouă de rață crude, nepreparate corespunzător termic, poate duce la îmbolnăviri severe (toxiinfecții alimentare, salmonelaze). Din aceste motive, ouăle de rață nu sunt permise la prepararea cremelor, maionezelor, înghețatelor
La prepararea maionezelor, cremelor și înghețatei se vor folosi numai ouă foarte proaspete, întrucât acestea nu sunt supuse tratamentului temeinic de coacere
Cremele se pot altera foarte ușor și pot transmite unii germeni patogeni, motiv pentru care trebuiesc preparate în condiții de curățenie perfectă, răcite și consumate imediat.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Luni, 09 Aprilie 2012
Luni, 09 Aprilie 2012
Luni, 09 Aprilie 2012
Luni, 09 Aprilie 2012
Sâmbătă, 07 Aprilie 2012