Cum pot fi prevenite palpitațiile?

520
"Doctorul mi-a spus că n-am pro-bleme cu inima. Totuși, palpitațiile mă sperie. Cum pot să scap de ele?" (Mariana Manea).

Stilul de viață

Medicul cardiolog Alexandru Doncea ne-a explicat că în cazul unor persoane sănătoase, palpita-țiile sunt, în marea lor majoritate, con-secința directă a stilului de viață, a alimentației, a oboselii. Așadar, corectarea modului de a trăi face să dis-pară și palpitațiile care nu vă dau pace. Totuși, cardiologul este de părere că ar trebui să mergeți la un consult de specialitate, pentru a fi sigură că palpitațiile nu ascund o aritmie (inima nu mai bate după ritmul normal).

Măsuri de prevenire

Renunțarea la fumat, cafea, băuturi energizante, înlăturarea stresului, asigurarea orelor minime de odihnă și somn, reducerea consumului de alcool, sunt câteva dintre măsurile care pot preveni apariția palpitațiilor sau chiar le pot înlătura. Cei care muncesc fizic mult trebuie să-și dozeze efortul, iar cei suprasolicitați intelectual trebuie să recurgă la o serie de activități relaxante, de genul plimbărilor în aer liber, exercițiilor fizice etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1367 secunde