SFATURI

Cum putem scăpa de amenzile de circulație (II)

464
Dacă știu care le sunt drepturile și cum trebuie să procedeze pentru a sancționa erorile polițiștilor, specialiștii sunt de părere că șoferii pot scăpa foarte ușor de amenzile de circulație.
l O situație specială este cea a radarelor staționare. În acest caz, se poate contesta faptul că agentul de poliție care a semnat procesul-verbal de contravenție nu este același cu cel care a constatat contravenția.
l De asemenea, se poate cere ca acesta să depună în instanță dovada faptului că deține autorizație de operator radar valabilă. În momentul în care se contestă o amendă, trebuie luat în considerare faptul că măsurătorile cu radare nu pot fi folosite ca probe în instanță dacă fotografiile au fost făcute în condiții de ceață, ploaie, ninsoare sau furtună.
l În plus, aparatele radar de tip staționar nu pot fi amplasate în apropierea surselor puternice de radiații electromagnetice și care pot să influențeze fidelitatea redării acestora.
l Dacă amenda a fost trimisă în urma înregistrării camerelor de supraveghere video, se poate cere ca instanța de judecată să oblige poliția să ofere mai multe informații despre aparatele radar și despre firmele care le-au montat. Toate aceste cerințe sunt justificate de faptul că multe dintre camerele de supraveghere sunt instalate fără respectarea legislației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Andive cu jambon
Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Cine a fost primul, oul sau găina?
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Aripioare de pui la microunde
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : SFATURI
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Pagina a fost generata in 1.6348 secunde