Cum să așezi masa la ocazii speciale

358
Indiferent dacă te pregătești pentru o aniversare sau pentru sărbătoarea de Crăciun și te decizi să așezi masa într-un stil mai oficial, obișnuit sau tip bufet, specialiștii sunt de părere că primul lucru de care trebuie să ții cont este confortul invitaților.
l De aceea, se recomandă evitarea numărului mare de persoane așezate la o masă și aranjamentele postate central, căci vor împiedica vederea invitaților.
l Nu așeza ceșcuțele de cafea sau ceai, ori farfuriile de desert pe masă dacă invitații nu au sosit încă. Este bine să le aduci în momentul servirii desertului.
l Dacă nu ai un set complet de farfurii, poți să le combini chiar și pe cele care dau impresia că aparent nu s-ar potrivi. E bine să știi că acest fel de asortare al veselei este la modă.
l Ai grijă să alegi scaune potrivite dacă masa e în centrul camerei, pentru ca toți invitații să se simtă confortabil. Creează o atmosferă care să îndemne la conversație, dar să și pună în valoare preparatele culinare.
l Dacă optezi pentru stilul obișnuit, lingurița sau furculița pentru desert sunt opționale și pot fi așezate lângă farfurie. Coșulețul cu pâine individual este și el opțional. Dacă te decizi să-l folosești, așază-l în partea stângă, lângă furculițe.
l Două pahare sunt necesare pentru acest tip de așezare a mesei, unul de apă, poziționat în stânga farfuriei, și altul de vin, așezat în dreptul cuțitului, tot în stânga. Șervețelele din bumbac pot fi așezate pe farfurie sau în partea stângă a furculiței, iar cele din hârtie, doar în partea stângă a furculiței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Stire din Cetățenești : Lebăr de casă
Pagina a fost generata in 2.2063 secunde