SFATURI

Cum să aveți cele mai reușite fotografii din vacanță

370
Cum să aveți cele mai reușite fotografii din vacanță - 58d005252cf5914e860b6dd3fe36bf48.jpg
Puteți să obțineți amintiri de neuitat din concediu și fără să fiți un profesionist al camerelor digitale. Specialiștii vă vin în ajutor cu sfaturi ușor de pus în practică:
# Citiți cu grijă instrucțiunile de folosire! Pare o banalitate, dar sunt importante. Dacă înțelegeți cum să-l folosiți, aparatul de fotografiat se va dovedi mai performant decât pare la prima vedere.
# Măriți obiectele mici! Chiar și aparatele ieftine au funcția "macro" (indicată, de obicei, printr-un simbol floral). Setați funcția și imaginile luate de la mică distanță vor avea o expunere optimă.
# Pozele de grup! Așezați subiecții pe niște trepte sau pe o pantă. Dacă nu puteți, puneți-i pe cei mici în față.
# Apus de soare! Naturalul pălește în poză. Explicația: sistemul de expunere automată calculează media dintre zonele luminate și întunecate. Soluția: focalizați o zonă luminată, orientați-vă spre ținta dumneavoastră și declanșați aparatul.
# Portrete frumoase! Chiar și soarele umbrește fețele... Folosiți blițul și pe timpul zilei. Pozați cu soarele din spatele dumneavoastră, pentru un portret curat.
# Oameni și clădiri! Pentru echilibrarea diferenței dimensionale: subiectul nu trebuie pozat lângă clădire, ci mai aproape de obiectiv.
# Peisaje! Foarte important: nu plasați linia orizontului pe mijlocul imaginii. Poza va fi plictisitoare.
# Păcăliți aparatele lente! Activați funcția pentru fotografiat continuu. Declanșați când doriți să fotografiați. Păstrând setările, aparatul face pozele mai rapid. Dezavantaj: trebuie să folosiți un card de memorie mare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Budincă de fructe
Miercuri, 10 Iunie 2009
Stire din Cetățenești : Salată de hering
Pagina a fost generata in 1.7701 secunde