Cum să eviți amenzile de circulație (I)

530
Cum să eviți amenzile de circulație (I) - 74914c02f71597cf86f7fc3b9fb023e9.jpg
Dacă știu care le sunt drepturile și cum trebuie să procedeze pentru a sancționa erorile polițiștilor, specialiștii sunt de părere că șoferii pot scăpa foarte ușor de amenzile de circulație.
l Primul pas este contestarea amenzii în instanță. Pentru asta trebuie redactată o plângere în care se poate invoca faptul că, dacă amenda a fost stabilită prin intermediul camerelor de supraveghere rutieră, șoferul sancționat nu a avut posibilitatea să facă obiecții în procesul-verbal.
l Potrivit legii, la întocmirea unui proces-verbal, șoferul are dreptul să scrie ce obiecții are la ceea ce scrie polițistul. Astfel, în cazul camerelor de supraveghere, când amenda vine prin poștă direct acasă, șoferului amendat i se încalcă dreptul oferit de lege de a-și exprima obiecțiile.
l Mai mult, poliția nici nu trimite celui amendat fotografie prin care se dovedește că a încălcat legea, autoritățile polițienești precizând că vor pune la dispoziție fotografia doar dacă o va cere instanța.
l O altă situație este cea a radarelor staționare. În acest caz, se poate contesta faptul că agentul de poliție care a semnat procesulverbal de contravenție nu este același cu cel care a constatat contravenția.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Aripioare de pui la microunde
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : SFATURI
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Vineri, 16 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Rețeta zilei
Vineri, 16 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : SFATURI
Pagina a fost generata in 1.6245 secunde