SFATURI

Cum să facem fotografii reușite iarna (1)

419
Cum să facem fotografii reușite iarna (1) - 939f113185f5dc5f28ed2a2bc8fc23cc.jpg
l E bine de știut că regula "orelor de aur" rămâne de actualitate, cu mici specificații: în timpul iernii, soarele este mult mai jos pe cer, astfel încât pe toată durata zilei veți avea acea lumină blândă, care vă va ajuta. În zonele montane, mai ales, lumina este ideală în timpul iernii. Însă, la răsărit și la apus, zăpada creează un efect cromatic deosebit.
l Acumulatorii sunt garantați să funcționeze optim la temperaturi cuprinse între 0 și 40 de grade Celsius. Așadar, dacă ați ieșit la o ședință foto la minus 10 grade, puteți avea neplăcuta surpriză să constatați că s-au terminat acumulatorii, deși erau abia scoși din încărcător. Pentru asta, cel mai bine este să aveți mereu un acumulator de rezervă, pe care să îl țineți, în timpul ședinței foto, într-un buzunar interior, la căldură. După ce îl schimbați pe cel consumat, veți constata că, după ce l-ați ținut în căldură, acesta funcționează din nou.
l Atenție la condens! Evitați schimbarea bruscă de tempe-ratură. Aceasta se poate întâmpla, de exemplu, dacă părăsiți o clădire încălzită pe timp de iarnă, astfel creându-se condens în interiorul aparatului. Pentru a preveni acest efect transportați aparatul foto într-un toc adecvat sau într-o plasă de plastic înainte de a-l expune la schimbări bruște de temperatură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 29 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Joi, 28 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Biftec simplu
Pagina a fost generata in 2.7515 secunde