SFATURI

Cum să faceți față… pretențiilor ficusului

307
Din păcate pentru iubitorii acestei elegante plante, specialiștii au ajuns la concluzia că frunzele de ficus distruse nu se mai refac. Este adevărat că se vor desface alte frunze din vârfuri, pe măsură ce ramurile cresc, dar nu se poate vorbi despre o creștere spectaculoasă. Totuși, pentru stimulare, se recomandă folosirea unei soluții nutritive pentru plante decorative prin frunze, dar numai într-o perioadă caldă a anului, adică în intervalul martie-septembrie.
l Ficusul este o plantă iubitoare de lumină, iar dacă ea este insuficientă, tulpinile se alungesc și frunzele devin mai rare. El suportă câteva ore de soare direct dimineața, însă la prânz plantele trebuie duse la umbră l Un ficus care primește lumina potrivită va avea cu 40% mai multe frunze decât unul care se dezvoltă în spații foarte umbrite. Doar ficusul agățător trebuie umbrit în întregime l Tempe-ratura cea mai potrivită pentru dezvoltarea plantei este de 18-20 de grade C, iar iarna trebuie să i se asigure minimum 12-13 grade C și o cameră luminoasă.
Variațiile bruște de temperatură duc la căderea frunzelor. Este bine să fie udat numai atunci când pământul de la suprafață se usucă puțin. Udată în exces, planta poate muri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Crap în foi de dafin
Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Stire din Cetățenești : Rețetă olandeză
Pagina a fost generata in 2.3593 secunde