Cum să preparați în casă oțetul de mere, ca leac

262
Fără doar și poate, remediile naturiste au mare căutare în zilele noastre. Sunt mult mai ieftine și mai practice față de produsele gata preparate și îmbuteliate, dar și mult mai ecologice și mai sigur de folosit. De exemplu, ce s-ar putea întâmpla dacă folosiți oțet din cidru de mere? Nimic rău, în schimb veți avea o multitudine de beneficii atât de ordin cosmetic, cât și de sănătate. Ceea ce trebuie precizat este faptul că oțetul este un produs complet natural, pe care îl puteți realiza și în casă. Pentru a ști cum să îl utilizați, vă dăm câteva sfaturi utile.

Îndepărtați senzația de oboseală! Membrele umflate și senzația de oboseală și disconfort pot fi date uitării prin acțiunea relaxantă a unui masaj spa chiar acasă. Masați-vă mâinile și picioarele obosite cu oțet, pentru a pune sângele în mișcare! Veți observa cum acestea se eliberează de orice tensiune. Aveți o piele sensibilă și, de fiecare dată când vă duceți la mare, în loc să vă bronzați, vă ardeți? Iată ce rețetă vă va calma arsurile și va stopa durerile: Adăugați o ceașcă de oțet de cidru din mere în cada de baie, înmuiați-vă cam zece minute și veți observa că pielea se va reface rapid.

Slăbiți vizibil, dar sănătos. În curele de slăbire se recomandă consumul de astfel de oțet, deoarece este considerat un adevărat devorator de grăsime și pentru că reduce în mod semnificativ senzația de foame. Pentru a vă menține greutatea ideală, adăugați două linguri cu oțet la 0,250 litri de apă și beți înainte de fiecare masă. Efectul diuretic pe care îl are este un alt factor important al pierderii în greutate, deoarece acesta permite eliminarea lichidelor din corp și curățarea organismul de toxine. Pentru un păr strălucitor și sănătos în mod natural, clătiți-l după șamponare cu un amestec realizat dintr-o cană cu apă rece și două lingurițe cu oțet. Acest tratament se poate urma de mai multe ori pe săptămână, ajutând și la menținerea sănătoasă a scalpului. Persoanele în vârstă care au pete de bătrânețe, le pot trata prin aplicarea oțetului din cidru de mere nediluat direct pe suprafața în cauză. Lăsați să acționeze toată noaptea, și dimineața veți remarca faptul că petele s-au decolorat.

Cum să-l preparați în casă. Pentru a produce oțetul din cidru de mere, adică din suc de mere și nu din fruct, aveți nevoie doar de niște mere, un borcan, îndemânare și multă răbdare. Alegeți fructe coapte și cât mai zemoase, curățați-le și dați-le pe răzătoare! După ce le-ați ras, puneți-le într-un tifon și stoarceți-le bine, pentru a ieși cât mai mult suc. Acesta se va depozita într-un borcan steril. La fiecare litru de suc stors adăugați 140 g de miere și un pahar cu drojdie de vin. Acoperiți borcanul cu tifon fără a-l închide ermetic, înveliți-l cu hârtie închisă la culoare și lăsați-l la cald timp de 60 de zile, într-un loc ferit de lumină. Când este gata îl veți decanta în sticle, pe care le veți închide ermetic și îl veți întrebuința așa cum veți dori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 07 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Tunsoarea câinilor de rasă
Joi, 06 Iunie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.7571 secunde