Cum să scapi de varice

277
Cum să scapi de varice - sitevarice-1411994727.jpg
Te deranjează teribil faptul că, la nivelul pielii, au început să se vadă cu ochiul liber niște vinișoare de sânge sparte, care, pe zi ce trece, își măresc dimensiunile? Ca să nu mai vorbim și de disconfort, dureri și crampe musculare. Este o problemă a cărei rezolvare n-ar trebui amânată. În plus, nu vă grăbiți imediat la farmacie, recurgeți mai degrabă la remediile naturiste a căror eficiență a fost dov edită de-a lungul timpului. Iată ce recomandă Click pentru femei împotriva nesuferitelor varice:

Cura externă

1. Cataplasme cu două straturi de frunze de varză proaspete, peste care se aplică un pansament pentru a păstra locul cald și frunzele nemișcate. Se păstrează bandajul peste noapte. Varza are efect de descongestionare a țesuturilor și de activare a circulației sângelui.

2. Gălbenele uscate, din care poți prepara o infuzie concentrată, din patru linguri la un litru de apă, cu care poți să faci băi locale. Infuzia poate fi consumată și ca atare. Efectul gălbenelelor este de tonifiere a circulației venoase și limfatice și de combatere a cheagurilor de sânge.

3. Patlagină. Din frunze de pătlagină poți prepara infuzie și decoct, pentru băi locale. Infuzia se prepară din două-trei linguri la un litru de apă, iar decoctul, din cinci-zece linguri de frunze proaspete la un litru de apă. Din frunze uscate poți prepara un decoct (două-patru linguri la un litru de apă). Cu aceste leacuri poți face băi locale, efectul lor fiind de combatere a cheagurilor de sânge și de tonifiere a vaselor de sânge.

Se impune și o cură internă

1. Din 50 g de usturoi curățat și fiert în 200 ml de apă se face un sirop. Filtrează, amestecă zeama astfel obținută cu 50 g zahăr și bea zilnic două-trei linguri din acest sirop. Tot din usturoi, zdrobiți și lăsați la macerat cinci zile în alcool (cantitate egală) se prepară un remediu intern, din care se iau două lingurițe pe zi, timp de 10 zile.

2. Tot un remediu intern este și infuzia din amestec din părți egale de chiparos (frunze și fructe), castan sălbatic (frunze, scoarță și fructe), alun (frunze), ginkgo (frunze) și călin (scoarță). Infuzează două lingurițe din amestec într-o cană cu apă fierbinte și bea cel mult trei căni pe zi. Nu contează dacă le bei înainte sau după masă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Drept cuvenit românilor
Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Apometrele la bloc, "montate degeaba"?
Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri pentru gingii sănătoase
Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.3636 secunde