Cum să-ți decorezi casa pe timp de criză

389
Cum să-ți decorezi casa pe timp de criză - 7574980ace48b950af936b397efa1587.jpg
Este criză, iar reducerile forțate de buget ar putea să fie dureroase, adevărate motive de tristețe și de enervare. În asemenea condiții, specialiștii spun că deși există factori, precum criza economică, pe care nu-i poți controla. Totuși, dacă ești supărat pe noul tău stil de viață, privește înainte și ia partea bună a lucrurilor: mai puține achiziții, mai puține responsa-bilități, dar mai mult echilibru în viața ta vor reduce nivelul de stres. Iată și câteva sfaturi prin care te poți obișnui cu ideea, măcar din punct de vedere al confortului locuinței.
1. Întocmește două liste: una pentru lucruri necesare și una pentru... luxuri. Apoi fă o listă cu lucrurile care te fac mai fericit. După ce ai terminat de scris lis-tele, determină bugetul pe care îl vei aloca. Folosește acești factori pentru a determina lista finală de cumpărături și nevoi. Ar fi bine să te muți într-un oraș mai ieftin? Ar fi bine să închiriezi una din camere, să-ți vinzi din antichitățile scumpe sau alte lucruri pe care ți le permiteai înainte? Reține că primul pas este să dai prioritate nevoilor tale.
2. Fă mai multe de unul singur. Dacă se poate realiza fizic, încearcă să-l faci. Construiește-ți propria mobilă, fă curățenie singur în casă și fii propriul decorator. Cu această ocazie s-ar putea să-ți descoperi și un nou hobby sau chiar un talent ascuns.
3. Vinde și cumpără pe piața second-hand. Este incredibil câți bani se economisesc și câte oportunități ai pentru redecorare. În loc să cumperi mobilă nouă, achiziționează una folosită. Cu discernământul necesar vei diferenția lucrurile de calitate față de cele proaste. Mulți oameni încearcă să profite, însă nu toate lucrurile sunt de slabă calitate. Există oameni care vând mobilier în stare perfectă din simplul motiv că își permit să facă alte achiziții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : Pangasius cu sos picant
Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Stire din Cetățenești : Rețetă culinară spaniolă
Pagina a fost generata in 3.3369 secunde