Cum să-ți găsești de lucru în 2010 (II)

510
În acest an dificil, specialiștii recomandă să privești dincolo de criza economică și să accepți că, indiferent de starea pieței de muncă, vor exista întotdeauna companii dornice să angajeze noi oameni. Pregătește-te cât poți de bine și profită de această oportunitate. Dacă vrei să știi cum să te faci observat și cum să găsești jobul visurilor tale în 2010, ține cont de următoarele recomandări ale specialiștilor în materie:

Cunoaște-te pe tine însuți!
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, iar viața și dorințele ți se schimbă, la fel se întâmplă și cu obiectivele profesionale. Află ce te face cu adevărat fericit. Vrei să ai putere la locul de muncă? Un program flexibil? Vrei să știi că eforturile tale vor fi răsplătite într-o bună zi?
Gândește-te ce anume vrei de la cariera ta și ce pași sunt necesari pentru a-ți atinge scopul. Ai grijă ca așteptările tale să fie realiste, dar nu uita că cele mai multe visuri profesionale îți sunt la îndemână.

Pășește în afara zonei tale de confort!
Nu ne place să recunoaștem că nu avem toate răspunsurile și nu ne simțim mereu confortabil să cerem ajutorul altcuiva. Să ceri sfaturi și sprijin este baza networking-ului și cel mai important lucru pe care îl poți face atunci când îți cauți de lucru.
Următoarea ta oportunitate poate veni prin intermediul unei călătorii sau a unei întâlniri întâmplătoare cu un fost șef, coleg, vecin, recruiter sau amic... dar nu vei afla niciodată nimic de la aceștia dacă nu le spui ceea ce cauți. Trebuie să prinzi curaj să spui ceea ce îți dorești, în loc să regreți mai târziu că nu ai făcut-o.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 02 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetică la domiciliu
Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Pagina a fost generata in 2.6065 secunde