Sfaturi

Cum să-ți transformi congelatorul în cămară (2)

391
De fiecare dată când vă apucați de gătit, din primăvară până în toamnă târziu, dedicați maximum o oră și cămării din… congelator, care trebuie folosită la maximum și umplută cu tot felul de bunătăți. Secretul este ca în august și septembrie să puneți aproape în fiecare zi câte ceva în congelator.
Asta, întrucât potrivit specialiștilor, dacă un congelator e plin, frigiderul consumă cu până la 15 la sută mai puțină electricitate. De ce să nu-l folosiți pentru legume, ierburi aromate, care vă vor ajuta atât de mult în timpul iernii?
l Începutul lui septembrie va fi dedicat roșiilor. Alegeți roșii mici și bine coapte, spălați-le, tăiați-le așa cum faceți în mod obișnuit și puneți-le în punguțe la congelator. Aveți grijă să legați bine pungile la gură ca să nu se împrăștie sucul. La iarnă veți face mâncare cu roșii proaspete din congelator direct în oală. Secretul este să nu le lăsați să se dezghețe în contact cu aerul.
l În congelator puteți pune mazăre crudă, ardei pentru umplut, fasole verde, conopidă. Mai puțin ardeii pentru umplut, care trebuie să se dezghețe, restul legumelor folosiți-le fără a le lăsa să se dezghețe.

Alte ponturi în gastronomie!
l Dacă nu aveți destul timp liber, renunțați la a face dulcețuri și optați pentru gemuri și compoturi.
l Pentru gemul de caise, drept conservant, folosiți pudră de scorțișoară.
l Din vișine puteți prepara delicioasa vișinată: la un kilogram de vișine e nevoie de 400 grame de zahăr. Va fi cu adevărat delicioasă dacă adăugați 200 grame de cireșe amare și câțiva sâmburi de vișine zdrobiți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 27 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : Băutură de vară super rapidă
Marţi, 27 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la tine acasă
Pagina a fost generata in 1.5778 secunde