SFATURI

Cum să vă păstrați banii pe timp de criză

406
În această perioadă în care finanțele tuturor sunt limitate, trebuie să adoptăm strategii pentru a rămâne stabili din punct de vedere financiar. Chiar dacă acum încă ne mai permitem să facem excese financiare, nu se știe niciodată când ne va lovi criza din plin și nu vom mai reuși să ne gestionăm corect cheltuielile. E timpul să devenim prevăzători. Specialiștii recomandă câteva reguli pentru a rămâne stabili din punct de vedere financiar:
l Capitalul uman. Înainte să investiți, gândiți-vă la cât puteți câștiga din salariu. Portofoliul de investiții ar trebui să fie în concordanță cu stabilitatea locului de muncă, abilitatea de a vă schimba domeniul de activitate și perioada în care munciți la același angajator. În funcție de aceste lucruri, puteți fi mai agresiv sau, dimpotrivă, mai… liniștit când vine vorba să faceți noi investiții.
l Împrumuturile. Până la începerea crizei, împrumutul era considerat o metodă simplă și eficientă prin care puteai prospera. Evident, nu mai este cazul. Chiar dacă există motive serioase pentru contractarea unui credit, cum ar fi achiziționarea unei case, trebuie să fiți conștienți de cât vă puteți întinde.
Sfatul specialiștilor este să depuneți un avans considerabil, pentru a vă asigura că puteți plăti ratele după aceea, indiferent de condițiile financiare ce ar putea apărea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 12 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Întinderea părului creț
Sâmbătă, 10 Aprilie 2010
Stire din Cetățenești : Cod cu ghimbir
Pagina a fost generata in 1.7061 secunde