Cum scăpăm de păduchi?

1963
Cum scăpăm de păduchi? - 23septpaduchi2-1316806424.jpg

Infestarea cu păduchi este destul de răspândită și tocmai de aceea, medicul primar Emil Bianu atrage atenția că păduchii nu sunt doar supărători prin prezență și prurit, ei putând transmite și boli foarte grave, cum ar fi tifosul, febra recurentă etc. Este bine să se știe că, în afara corpului uman, păduchii mor după două zile.
Ce măsuri trebuie luate în astfel de cazuri?
• Verificați toți membrii familiei, spălați lenjeria și hainele cu apă fierbinte. Ce nu se poate spăla trebuie păstrat în pungi de plastic timp de două săptămâni.
• Dezinfectați pieptenele și periile cu apă fierbinte și alcool (țineți-le mai mult de cinci minute în apă foarte fierbinte).
• Aspirați locurile folosite de copii și aruncați sacul cu murdărie. Nu folosiți petrol/gaz (există pericolul de arsuri!).
Nu are rost rasul în cap! Există în farmacii destule soluții și spray-uri împotriva păduchilor. La o utilizare corectă (conformă cu instrucțiunile din ambalaj) administrarea lor nu prezintă riscuri și este destul de comodă; repetați tratamentul după șapte - zece zile.
Dacă apar reacții alergice la medicamentele utilizate sau nu sunt semne de îmbunătățire după tratament, cel mai indicat este să contactați medicul.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3275 secunde